Variera sillen med lime och chili. Somrigt och festligt på en och samma gång.
Annons
Fakta
Fakta
Receptet kommer från Mia Hagenmalm som bloggar om mat på Kureras blogg Mias mat- och bakblogg.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.
Ingredienser
1 förpackning sill, ca 400g
1 lime, i skivor
1 röd chilifrukt
1/2 msk hel koriander
Ättikslag:
1 1/2 dl vatten
5 msk ättikssprit
1 röd lök
1 dl sukrin melis
10 kryddpepparkorn
1 lagerblad
Gör så här
Skala och skär löken i tunna skivor.
Krossa kryddpepparkornen och korianderfröna grovt för sig.
Krossa kryddpepparkornen och korianderfröna grovt för sig.
Skala och kärna ur chilifrukten och skär i bitar.
Gnid limen ordentligt i vinäger för att få bort eventuella kemikalier och bakterier.
Tvätta sedan i vatten och skär den i bitar.
Koka upp vatten med ättikssprit, sukrin melis och lagerblad. Låt kallna.
Varva sill med chili, lime, lök och kryddor i en burk.
Häll över den kalla lagen över sillen.
Låt stå i kylskåp i ca 2 dygn innan servering.
Gnid limen ordentligt i vinäger för att få bort eventuella kemikalier och bakterier.
Tvätta sedan i vatten och skär den i bitar.
Koka upp vatten med ättikssprit, sukrin melis och lagerblad. Låt kallna.
Varva sill med chili, lime, lök och kryddor i en burk.
Häll över den kalla lagen över sillen.
Låt stå i kylskåp i ca 2 dygn innan servering.