Grönjuice är en god morgonvana använd av allt fler. Här är författaren och journalisten Karin Björkegren Jones favoritrecept – som hon helst dricker varje morgon.
Ingredienser
1 gurka
2–3 romansalladsblad
1 citron, saft
2 selleristavar
1 liten bit ingefära
2 nävar färska spenatblad
► Läs också: Naturlig fuktkräm och grönjuice viktigt i Victoria Beckhams vardag
Gör så här
Pressa allt och drick så färskt du kan. Jag använder en kallpress som maler det gröna och som kan pressa ut vätska också ur gröna blad. Använder du en råsaftcentrifug maler den inte lika kraftigt och du måste dricka juicen inom 15 timmar. Du får i dig mer näring om du använder en kallpress.
► Läs också: Selleribaserad grönjuice
Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!