Selleribaserad grönjuice | Kurera.se
Tre glasflaskor fyllda med grönjuice

Foto: Mia Tjärnlund

Selleribaserad grönjuice

Fakta

Receptet kommer från Kureras bloggare Mia Tjärnlund och hennes blogg Mias familjeblogg.

 Frossa loss i grönsaksdisken och gå hem och juica - eller experimentera fram en grön smoothie. Eller så provar du Kurerabloggaren Mia Tjärnlunds standardrecept på grönjuice, som måste vara rena himmelriket för selleriälskaren.
Passar perfekt som frukost, mellis, måltidsdryck - eller till fastan.

 


Ingredienser

1 citron, eko
1 hel knippe selleri, eko
1 stor bit ingefära, cirka 4 cm
2 äpplen, eko
1 gurka, eko
1 avokado
Valfritt bladgrönt, t ex spenat eller ruccola, eko

Gör så här

Allt utom avokadon körs i juicemaskinen (råsaftscentrifugen). Sedan slänger du vätskan i mixern och drar i avokadon och valfritt bladgrönt (Mia kör spenat och ruccola som standard).

[caption id="attachment_56969" align="alignnone" width="460"]ingredienser grönjuice, selleri avokado äpple ingefära citron gurka Foto: Mia Tjärnlund[/caption]

Uppskattad även av ettåringen
Mias grönjuice är även uppskattad av hennes ettårige son, berättar hon.
– Kanske kan han tycka om det från början istället för som mig, först i vuxen ålder. Han tycker även om min gröna juice. Jag blir nästan rörd när han sitter där och gapar efter den. Han får den på sked, som soppa, skriver hon på sin blogg.
Själv dricker hon gärna juice i mängder så här på våren, berättar hon.
– Om man drar i sig tre sådana här flaskor om dagen så behöver man knappt laga mat. Och kroppen mår prima!

Fakta

Receptet kommer från Kureras bloggare Mia Tjärnlund och hennes blogg Mias familjeblogg.

Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Martina Johansson: Dämpa inflammation och lev friskare

Naturlig hälsa

Inte bara kosten spelar roll för en god hälsa, även våra relationer är viktiga och att ha mål och mening i livet. Härom året kom biohackern och hälsoboksförfattaren Martina Johansson  ut med boken "Inflammation" som hon skrivit tillsammans med läkaren Ralf Sundberg.  Nu är de aktuella med uppföljaren "Dämpa inflammation – en praktisk guide till ett friskare liv". 

Antalet fall av gonorré och klamydia ökar

Sex- och relationer

Könssjukdomen gonorré ökar lavinartat, förra året smittades cirka 2 700 personer i Sverige. För tio år sedan låg siffran på omkring 800. Samtidigt blir sjukdomen allt svårare att behandla i takt med att den utvecklar resistens mot antibiotika. Även klamydia ökar – främst bland unga kvinnor.

 

Spenat- och kesovåfflor med topping

Recept

Det jobbigaste med att göra våffor är att göra rent våffeljärnet efteråt. Resten är en barnlek. Så muta någon att ta hand om rengöringen och sätt igång! Dessa läckerheter från kokboken "Little green kitchen" fungerar både som matvåfflor och som efterrätt – välj själv vilken topping du vill använda.

 

Magsyrahämmande läkemedel kan öka risken för allergier

Forskning

Magsyrahämmande läkemedel är bland de vanligaste läkemedlen och säljs receptfritt i Sverige. Nu visar en ny studie att användningen av främst PPI ökar risken för att drabbas av olika allergier. Forskarna varnar nu för att ta dessa läkemedel i onödan och manar istället att komma till rätta med bakomliggande orsaker till magbesvären.

”Sockermonstret satt på min axel och väste in i mitt öra”

Krönikan

”Jag unnar mig att vara utan socker". "Jag unnar mig hälsa". Louise Hafdell har kommit långt under sina snart fem sockerfria år. Från att nästan ha varit styrd av sitt sockersug och ha sett godis som tröst i svåra situationer och det hon firade med när något gått bra är hon numera helt sockerfri. Räddningen när siffrorna på vågen stod som högst var – riktig mat.

 

 

Kurkumin bidrar till att minska smärta efter operation

Forskning

Gurkmeja anses ha många hälsofördelar och golden latte och gurkmejashots har på senare år seglat högt upp på listan av populära superfoods. Nu kommer dessutom glädjande nyheter från forskarsamhället – det verksamma ämnet i gurkmeja har visat sig avsevärt minska smärtan i samband med kirurgi.

Hjärtläkaren om det paradoxala med hälsosam kost

Kost

Det pågår en rörelse för att vi ska äta mer växtbaserat både för miljön och vår hälsas skull men den amerikanske hjärtläkaren Steven Gundry höjer ett varnande finger. Alla grönsaker är nämligen inte lika nyttiga, vissa kan till och med vara skadliga för vår hälsa skriver han i sin bok ”Växtparadoxen”.