Fakta
Receptet kommer från tidningen Vegomagasinet.Skagenröra är en riktig klassiker och passar både som förrätt i vardagen som förrätt till alla högtider.
Aubergine, svamp eller tofu.
Det är bara att välja.
Enklast är det att smula ner tofu, men Vegomagasinet som står bakom detta recept valde att sjuda ett gäng auberginebitar att ha i. Du kan även göra samma sak med skivade champinjoner.
► Läs också: Lista: Olika sätt att vara ”vego”
Ingredienser
1 aubergine à 150 g
1,5 dl majonnäs, till exempel äggfri
0,5 crème fraîche, till exempel Oatly iFraiche
2 msk röd tångkaviar
0,5 rödlök, finhackad
0,5 dl dill, finhackad
1 citron, saften
salt
svartpeppar
► Läs också: Vegetarian eller vegan? Här är näringen du behöver mer av
Gör så härSkala auberginen och skär i mindre bitar. Sjud dem i lättsaltat vatten tills de mjuknar.
Skölj auberginebitarna i kallt vatten och krama ur så mycket vätska du kan. Lägg ner i en skål.
Blanda ner majonnäs, crème fraîche, tångkaviar, rödlök, dill, citronsaft, salt och peppar. Klart!
Fler vegetariska recept?
På Kurera finns mängder. Här är ett axplock – håll till godo:
• Ayurvedisk rödbetssoppa för vata, kapha och pitta
• Barnvänliga pumpabullar med kikärtspanering
• Mexgryta med svarta bönor
• En kryddig – och magsmart – sötpotatissoppa med röda linser
• Indisk gryta med hemgjord paneer
• Sparris med vegansk saffransaioli
• Vegansk inspiration till påskbordet
• Quinoaplättar med gröna pommes
• Blomkålspizza
• Fyra sorters vegan-sill
• Falafelwraps med wasabimajjo
Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!