Ingredienser (två portioner)
2 st auberginer
250g nötfärs
1/2 dl vatten
1 tsk örtbuljong örtbuljong
1 stor gul lök
2 msk olivolja
ca 8 st coctailtomater
10 st svarta oliver
1/1/2 dl riven ost
Finmalen havssalt och svartpeppar
Gör så här
Halvera auberginerna och gröp ur köttet som du sedan skär i små tärningar. Skär oliver lite smått och dela tomaterna i fyra delar.
Finhacka löken och fräs auberginetärningar tillsammans med lök, tomater och oliver i olivoljan tills de mjuknat.
Ta upp grönsakerna och bryn köttfärsen och smaka av med salt och svartpeppar.
Blanda köttfärsen med grönsaksfräset och fyll auberginehalvorna med köttfärsröran. Fördela den rivna osten överst.
Grädda i mitten av ugnen på 200 grader cirka 30 minuter. Obs! Även köttet som är kvar i auberginerna måste bli mjukt.
Servera gärna med en citronskiva att pressa över auberginerna och en grönsallad med tomat och rödlök.
Fakta
Receptet kommer från Mia Hagenmalm, en av Kureras matbloggare.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.