Annons

Kryddig hallonbowl med ingefära

Unna dig själv en lika smarrig som hälsosam smoothiebowl till frukost eller mellis! Denna med hallon, blåbär och granolatopping är både syrlig, söt och knaprig – och bjuder på lite sting tack vare ingefära.

Carolina Eriksson

Webbredaktör
24 augusti, 2022
Kryddig hallonbowl med ingefära

Unna dig själv en lika smarrig som hälsosam smoothiebowl till frukost eller mellis! Denna med hallon, blåbär och granolatopping är både syrlig, söt och knaprig – och bjuder på lite sting tack vare ingefära.

”Hallon och kardemumma är en oslagbar kombination och bären i denna smoothiebowl stimulerar rotchakrat genom sin röda färg. Den har en syrlig touch av uppiggande ingefära, och vi garanterar dig en god morgon – i dubbel bemärkelse!”, skriver receptskaparna Emmy och Evelina Hammelfelt – systrarna som tillsammans driver Instagramkontot och varumärket Foodgeekz.

Detta recept är hämtat från deras gemensamma bok ”Bowlsbibeln”, som är full av recept på läckra och hälsosamma rätter för frukost, lunch och middag, serverade i skålar. Denna bowl är både vegansk och glutenfri.

LÄS OCKSÅ: Raw hallonparfait med kanderade mandlar

Annons

 

Ingredienser

2 portioner
Smoothie:
2 frysta bananer
2 dl frysta hallon
1 dl frysta blåbär
2 dl osötad kokosmjölk
2 cm färsk ingefära
Toppings:
4 msk granola
4 msk mandelsmör
2 msk kokoschips
2 msk hampafrön
En handfull färska hallon

LÄS OCKSÅ: Raw blueberry nice cream med färska blåbär

Gör så här

Frys bananer (i minst 30 minuter, men gärna längre). Skala dem och dela i lagom stora bitar innan du lägger dem i en fryspåse och lägger in i frysen. Ju mindre bitarna är desto snabbare fryser de och desto mindre får din mixer jobba när du sedan mixar dem.
Mixa banan, hallon, blåbär och kokosmjölk i en mixer.
Skala ingefära genom att skrapa av det tunna skalet med hjälp 3 av en sked eller den slöa sidan av en kniv. Använder du den vassa delen på kniven finns risken att du skalar av för mycket.
Riv ingefäran grovt och lägg i mixern. Mixa slät.
Fördela smoothien i skålar och toppa med granola, mandelsmör, kokoschips och hampafrön.

Av Carolina Eriksson

Annons