Den här goda strömmingen kan inte avvaras på påskbordet.
Annons
Fakta
Fakta
Receptet kommer från Mia Hagenmalm som bloggar om mat på Kureras blogg Mias mat- och bakblogg.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.
Ingredienser
500 g sillfileèr
1 1/2 tsk salt
1 dl dill, hackad
5 vitpepparkorn, grovstött
5 vitpepparkorn, grovstött
1 1/2 msk pressad citronsaft
1/2 dl vatten
Gör så här
Smörj en låg kastrull med lite smör och lägg i hälften av dillen.
Salta lätt sillfileèrna och vik ihop dem på längden.
Lägg ett lager sill ovanpå dillbädden, strö över peppar, dill och varva så.
Häll citron över sillen och vatten på sidan av den.
Klicka över en matsked smör och sjud fisken på svag värme under lock i cirka sju minuter.
Låt kallna i spadet.
Klicka över en matsked smör och sjud fisken på svag värme under lock i cirka sju minuter.
Låt kallna i spadet.