Den här rätten beskrivs bäst som en gastronomiskt njutningsbar upplevelse. Servera gärna med en melonsallad.
Fakta
Receptet kommer från Mia Hagenmalm som bloggar om mat på Kureras blogg Mias mat- och bakblogg.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.
Portioner: 4
Ingredienser
4 stycken kycklingfiléer
Citrus&örtsmör:
6 msk smör
1 apelsin, skalet av
1 lime, skalet av
1/2 dl persilja, hackad
1 kvist rosmarin, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
Melonsallad:
1 galiamelon
1/2 honungsmelon
2 nävar ruccolasallad
örtsalt och chiliflakes
ev. rostade pinjenötter.
Gör så här
Gnid lime och apelsin i vinäger för att få bort kemikalier och bakterier. Skölj ordentligt i vatten.
Riv skalet från apelsin och lime och blanda det med övriga ingredienser i örtsmöret.
Pressa ner cirka 1 matsked limesaft i smöret och rör om.
Skär en ”ficka” i kycklingfileèrna och stoppa in cirka 1 matsked örtsmör i fickan på varje filé.
Bre över resten av smöret ovanpå filéerna.
Lägg kycklingen i en folieklädd form.
Pressa över saft från 1/2 lime och 1/2 apelsin.
Täck med folie.
Ställ in mitt i ugnen på 150 grader i cirka 30 minuter.
Ta ut och lyft bort foliet och höj värmen till 225 grader.
Sätt in kycklingen igen och låt få färg, cirka 5-10 minuter.
Melonsallad:
Dela, kärna ur och skär melonerna i bitar.
Blanda samman med ruccolasallad eventuella pinjenötter som du först har rostat i en het stekpanna, och krydda efter behag.