Vissa familjer går all in vid halloween, klär ut sig och äter en ”läskig” middag. För sig själva eller för barnens skull. Andra firar inte alls. Men oavsett vilken grupp man tillhör är det i alla fall säsong för pumpa. Och de flesta kan ha nytta av ett recept på snabblagad – och supergod – raw pumpapaj.
Fakta
Receptet kommer från Mia Hagenmalm som skriver Kureras blogg ”Riktig mat & hälsa”.
10
Botten:
200g mandelmjöl
150 g dadlar (gärna blötlagda minst två timmar)
1 nypa salt
2 msk kokosolja.
Fyllning:
5 dl pumpa i strimlor, smala bitar (även butternut squash blir gott)
2 1/2 dl dadlar (gärna blötlagda minst två timmar)
2 tsk kanel
1 tsk färsk, riven ingefära
1 tsk muscot
1 msk kokosolja
1 tsk vaniljpulver,
ev. 1/2 dl vatten
Dekoration:
Sukrin Melis
Päron
pumpafrön