Vad sägs om en läskande fräsch och ljuvligt god dessert med exotisk touch i form av passionsfrukt? Den här jordgubbsdrömmen ger riktig sommarfeeling och passar fint att fira Sveriges nationaldag med!
Receptet kommer från Kureras bloggare Mia Hagenmalm vars blogg ”Riktig mat & hälsa” du hittar här!
Ingredienser
500 g jordgubbar
1 lime, skal och saft
1 msk honung
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och skär jordgubbarna i mindre bitar.
Skölj och riv skalet, det gröna, från limen och pressa ut saften. Blanda skal och saft med honung. Lägg med jordgubbarna och låt marinera i minst 30 minuter.
Mixa mandel med vatten och honung.
Platta ut till en tunn kaka. Lägg på bakplåtspapper. Sätt in i mitten av ugnen så att mandelmassan får färg, ca 5- 10 minuter. Bryt i mindre bitar.
Vispa kokosgrädden med vaniljpulvret.
Fördela de marinerade jordgubbarna i 4 glas. Toppa med kokosgrädde och skeda över passionsfrukt och smulad, bakad mandelmassa.