Under midsommarhelgen vill vi njuta av något gott med extra mycket sommarkänsla. Denna glutenfria och veganska rabarberkaka är fri från vitt socker, sötad med kokta äpplen och smaksatt med kardemumma.
Receptet kommer från Instagramprofilen Anna Winér vars konto är fullt av frestande bakverk som alla är både veganska och fria från gluten och vitt socker.
Ingredienser
4 port
2 dl kokta, mosade äpplen
1,5 dl mandelsmör
2 tsk bakpulver
2krm fiberhusk
Nystött kardemumma
Rabarberbitar
2 dl kokta, mosade äpplen
1,5 dl mandelsmör
2 tsk bakpulver
2krm fiberhusk
Nystött kardemumma
Rabarberbitar
Gör så här
1. Skala, skiva och koka cirka 2 stora äpplen. Mixa dem slätt och mät upp 2 dl.
2. Mixa alla ingredienser (utom rabarberna) slätt och klicka upp i 4 formar. Tryck ner rabarber.
3. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter.
Jordgubbar, glass, vaniljsås, flagad mandel och mandelsmör är gott att servera till!