Dessa chokladspäckade brownies är helgmys de luxe som kommer ge dig lyckokänslor! Dessutom innehåller de enbart naturliga, goda fetter från ghee, avokado, nötter och frön – och inget vitt socker eller mjöl.
”De går att äta direkt men vi älskar att äta dem lätt tinade från frysen”, tipsar Sara Norrbom och Susanna Moen, grundarna av plattformen Womensync, som skapat detta recept som de döpt till ”Blissful brownie bites”. Namnet, ”blissful”, alltså lycksalig, på dessa godbitar är en spegling av hur du kommer uppleva smaken och effekterna efter att ha njutit av dem, menar Sara och Susanna.
”Kakao kan öka känslor av lycka och välbefinnande och dessutom hjälpa till vid eventuella månatliga symtom hos kvinnor, som ömma bröst, kramper och cravings. Dessutom är de fullproppade med magiska fetter som grundar dina hormoner”, skriver de i sin bok ”Womensync – ett liv i synk med din kvinnliga biologi”.
Läs mer om hur du kan leva och äta i synk med din kvinnliga biologi, i vår intervju med Sara Norrbom och Susanna Moen här.
LÄS OCKSÅ: Sagolikt god glutenfri kladdkaka
Ingredienser
1 person
Lager 1, botten:
2 dl valnötter
1 dl pumpakärnor
10 färska urkärnade dadlar
0,75 dl kakao
2 msk ghee/äkta smör
1 tsk äkta vaniljpulver
0,75 tsk jodberikat salt
Lager 2, fyllning:
1 mogen avokado
1 ½ msk svensk flytande honung
1 ½ msk neutral kokosolja
2 msk kakao
Topping: Kakaonibs
LÄS OCKSÅ: Veganska chokladbiskvier à la Sophie Bohnstedt
Gör så här
Lager 1:
Mixa valnötter och pumpakärnor till ett fint mjöl i en matberedare. Kärna ur dadlarna. Blanda i resterande ingredienser och mixa tills du fått en jämn smet. Tryck ut smeten på ett bakplåtspapper i en matlåda eller form.
Lager 2:
Skeda ur avokadon och mixa samman alla ingredienser förutom kakaonibs med en handmixer tills du får en jämn smet. Bred ut smeten över botten och sprinkla över kakanobisen. Förvara i frysen i några timmar innan du äter dem. Dela i små rutor med en kniv.
Av Carolina Eriksson