Den här goda tårtan med maräng och bär formligen skriker ljusa sommarnätter, barfotafötter och midsommar. Bonus: den är helt fri från vitt socker och mjöl.
Ingredienser
Marängbottnar 2 st
6 äggvitor
3 dl sukrin melis
10 droppar citron
Fyllning
4 dl grädde
250 g frysta hallon
Topping
Färska hallon/blåbär/jordgubbar.
Gör så här
Sätt ugnen på 100 grader (varmluftsugn) eller 120 grader vanlig ugn.
Vispa äggvitor, sukrin melis och citron till ett hårt skum.
Klä en plåt med bakplåtspapper, lägg sedan ringen från en springform ovanpå.
Fyll ringen med maräng, ta sedan bort ringen.
Grädda i ugnen cirka 1,5 timme.
Vispa grädden hårt.
Tina och mosa hallonen, rör ner dem i grädden.
Lägg ena marängbotten på ett tårtfat.
Lägg på fyllningen och sedan den andra marängbotten.
Dekorera tårtan med bär.