Dessa sötsyrliga marmeladgodisar har en smak av äpple, kanel och saffran. Vad passar bättre till jul? Perfekt till fikat och passar både stora och små.
Receptet ger cirka femtio bitar.
Portioner: 50
Ingredienser
4 dl osötad äppeljuicekoncentrat
1 paket saffran, 0,5 gram
2 msk lönnsirap
0,5 msk citronsaft
8 gram agar-agar
+ kanel att pudra godisbitarna med
► Läs också: Därför ska du välja rätt sorts kanel
Gör så här
Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp försiktigt under omrörning och låt sjuda under omrörning i cirka tio minuter. Häll den varma vätskan i en form (cirka 20×25 centimeter) klädd i plastfolie. Låt stelna i rumstemperatur. Skär små rutor och pudra dessa med lite kanel så att de inte fastnar i varandra.
► Läs också: Hälsoeffekterna hos julens kryddor
Recept och foto av Maya Dilek
Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!