Det här är en försvinnande god och fluffig chokladmousse som smälter i munnen och liknar en chokladpudding i konsistensen. Dessutom är den fri från raffinerat socker och mejeriprodukter.
Receptet kommer från Kureras bloggare Sophie Bohnstedt, som utsetts till ”Årets bloggare” i Kurera Blog Awards! Du hittar hennes inspirerande blogg ”Mat för hälsa och planeten” här!
”Jag mixar min chokladmousse i en blender. Dels blir den helt slät och dels blir den mer fluffig i konsistensen än i en matberedare. Just denna chokladmousse behöver stå i kylskåpet flera timmar för att bli fluffig och krämig. Jag tycker den blir bäst om den får stå i kylskåp över natten”, tipsar Sophie.
Ingredienser
2 dl rostade hasselnötter av god kvalitet eller exempelvis naturella cashewnötter
1 dl smakfri kokosolja, smält
14 st soltorkade dadlar
2 msk kakaopulver, gärna raw
1/2 krm vaniljpulver
1 liten nypa salt
3 dl vatten
LÄS OCKSÅ: Sophie Bohnstedts hemmagjorda kokosyoghurt med probiotika
Gör så här
Mixa hasselnötter med smält kokosolja och kakaopulver i en blender. Det ska bli till en rinnig konsistens. Tillsätt resterande ingredienser och mixa till en slät kräm.
Ställ i kylskåp över natten eller hela dagen. Det blir verkligen skillnad om den får stå flera timmar i kylskåp.
Dekorera gärna med mörk hyvlad choklad, eller annan choklad som du tycker om.
LÄS OCKSÅ: Sophie Bohnstedts hummus med shiitakesvamp, sötpotatis och curryblomkål
Av Carolina Eriksson