Dessa goda olivbiffar från Tina Haldorssons kokbok ”Läkande dundermat” blir tillsammans med färgsprakande syrade grönsaker en god och hälsosam middag.
Ingredienser
(4 portioner)
500g nötfärs
100 g kalamataoliver
2 vitlöksklyftor
1 msk oregano
2 tsk örtsalt
LÄS OCKSÅ: Fredrik Paulún om tarmflorans vikt för magen – och allmänhälsan
Till servering
sallad
grillade grönsaker
syrade grönsaker
pumpasås
Gör så här
LÄS OCKSÅ: Fyra recept för sköldkörteln
Kärna ur oliverna och hacka dem grovt.
Pressa vitlök och blanda i en skål med oliver, nötfärs, oregano och örtsalt.
Forma färsen till åtta biffar.
Stek i en stekpanna eller lägg i en ugnsform och grädda i ugn, 175 grader, cirka 20 minuter.
Servera med pumpasås och syrade grönsaker du gillar, exempelvis polkabetor, gulbetor eller rödkål.
Av redaktionen