Annons

Ny livsstil på 66 dagar – del 1

På bara 66 dagar kan du få mer energi, gå ner i vikt och få en lugnare mage. Här får du ett smakprov på några recept ur de första fem veckornas veckomeny, ur kostrådgivaren Ulrika Davidssons nya bok "66 day challenge". Nästa vecka publiceras fortsättningen.

Redaktionen

21 februari, 2020
Ny livsstil på 66 dagar – del 1
Dela inlägget

På bara 66 dagar kan du få mer energi, gå ner i vikt och få en lugnare mage.
Här får du ett smakprov på några recept ur de första fem veckornas veckomeny, ur kostrådgivaren Ulrika Davidssons nya bok ”66 day challenge”.
Nästa vecka publiceras fortsättningen.

Vecka 1
Rödbets- och hallonsmoothie

rödbetssmoothie
Foto: Malte Danielsson

Portion : 1 st

LÄS OCKSÅ: Tre gröna smoothies

Ingredienser:
4 dl frysta eller färska hallon
3 dl strimlad rödkål
4 dl rödbetsjuice
1 dl kokos- och mandelmjölk

Gör så här:
1. Lägg hallon och rödkål i en blender.
2. Mixa och späd med rödbetsjuice och mjölk till en jämn smoothie.
3. Häll upp på glas och förvara rester i kylen.

Annons

Äggviteomelett
Foto: Malte Danielsson

Vecka 2-4
Äggviteomelett

Portion: 1 st

LÄS OCKSÅ: Därför är granatäpple, tranbär och rödbeta bra för hälsan

Ingredienser:
3 äggvitor
¼ rödlök
1 tsk olivolja
1 påse strimlad grönkål à 30 g
salt och vitpeppar
1 äggula
½ dl granatäppelkärnor

Gör så här:
1. Vispa ihop äggvitorna.
2. Skala och strimla löken.
3. Hetta upp en liten stekpanna med oljan och lägg i kålen.
4. Strö på salt och peppar. Sänk värmen och häll över äggvitorna.
5. Lägg på löken och låt äggvitorna stelna någon minut.
6. Lägg på äggulan och strö över granatäppelkärnorna. Servera direkt.
7. Använd äggulorna som blir över till äggröra eller omelett en annan morgon.

Vecka 5
Laxpizza med pepparrot

Laxpizza
Foto: Malte Danielsson

Portioner: 2 st

Annons

LÄS OCKSÅ: Picknickmacka med lax och pepparrotskeso

Ingredienser:
1 ½ dl riven mozzarella
¾ dl mandelmjöl
2 msk färskost med pepparrot
1 ägg
1 tsk fiberhusk

Topping
Resten av förpackningen
(à 125 g) av färskost med pepparrot
½ rödlök
½ förpackning mozzarella à 125 g 50 g sockerärtor
svartpeppar
4 skivor kallrökt lax, cirka 75 g
lite rivet citronskal
dillkvist
eventuellt citronsaft

LÄS OCKSÅ: Spenat- och kesovåfflor med topping

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda ingredienserna till pizzabottnen och bred ut på en bakplåtsklädd plåt, bottnen ska vara cirka 1 cm tjock.
3. Grädda i ugnen i 7–10 minuter.
4. Ta ut och låt svalna 10 minuter.
5. Bred över resten av pepparrotsosten.
6. Skala och skiva löken, lägg skivorna på osten.
7. Skiva mozzarellan och strimla sockerärtorna, lägg på pizzan.
8. Strö på peppar och grädda i cirka 10 minuter.
9. Lägg på laxskivor, citronskal och lite dill.
10. Pressa gärna citronsaft över.

Av redaktionen

Annons
Fakta

Så ser veckorna ut

Vecka 1 Dricker juicer.
Vecka 2-4 Äter enligt 5:2, då man äter enbart 500 kalorier två dagar i veckan.
Vecka 5 Äter enligt 16: 8, vilket innebär att man äter under 8 av dygnets timmar och fastar 16.
Vecka 6-7 800 kalorier per dag – mättande måltider med mindre kalorier.
Vecka 8-9 Äter enligt 5:2 igen.
Vecka 10 Dricker smoothies och soppor.

Recepten kommer från

Kostrådgivaren och Kureras expert Ulrika Davidsson, och boken ”66 day challenge”.

Annons