Annons
Annons

Kålwrap med krämig saffran- och broccoli hirsotto

Att använda kålblad som wrap eller tallrik är både gott och smidigt eftersom det blir mycket mindre disk. Här är ett recept på en kålwrap med en krämig saffrans-hirsotto med broccoli, långa gurkskivor och mynta - serverad med avokado och en snabb version av chutney på nektarin och persika. Lägg gärna till alfalfa-groddar och du har en utsökt vegansk rawfood måltid.

Redaktionen

22 mars, 2017
Kålwrap med krämig saffran- och broccoli hirsotto
Dela inlägget

Att använda kålblad som wrap eller tallrik är både gott och smidigt eftersom det blir mycket mindre disk.
Här är ett recept på en kålwrap med en krämig saffrans-hirsotto med broccoli, långa gurkskivor och mynta – serverad med avokado och en snabb version av chutney på nektarin och persika.
Lägg gärna till alfalfa-groddar och du har en utsökt vegansk rawfood måltid.

Tips! Om du äter en anti-candida/diabetesvänlig kost kan du byta ut nektarinen i chutneyn mot körsbärstomater eller röd paprika.

Läs också: Studie: Rödkål får positiva hälsoeffekter ihop med fet mat

 

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från bloggen Rawfoodfamiljen.se

Ingredienser

Krämig saffrans-hirsotto med broccoli
hirs
kokosolja
en påse saffran
rosa salt/ herbamare örtsalt
broccoli buketter

Nektarin- och persiko chutney
nektarin eller persika
olivolja
fint hackad vår- eller purjolök
salt
äppelcidervinäger
pressad citron
chili krydda

Gurkskivor med mynta och sesamfrön
gurka
hackade mynta blad
oskalade sesamfrön
olivolja
salt

Läs också: Falafelwraps med wasabimajjo

Gör så här

Krämig saffrans-hirsotto med broccoli
Koka upp hirs enligt anvisning. När den är klar blandar du ner 1-2 msk kokosolja. Häll sedan på lite varmt vatten så det blir krämigt. Blanda ner saffranet, smaka av med salt. När hirsotton är smaksatt, blanda ner små broccolibuketter och låt stå under ett lock så de ångar till sig.

Nektarin persiko chutney
Det här verkligen en snabb version på chutney. Skär nektarinen i små bitar, blanda med fint hackad lök, häll på skvätt olivolja, pytte vinäger. Blanda och smaka av med salt, chili och pressad citron. Det ska bli lite söt/syrligt och krämigt.

Gurkskivor med mynta och sesamfrön
Hyvla gurkan på längden med en mandolin eller osthyvel. Lägg gurkskivorna på ett uppläggningsfat och häll på olivolja, salta och strö över den hackade myntan. Dekorera med aktiverade oskalade sesamfrön.

Läs också: Raw chokladkolapaj

Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!

Annons
Annons