Bjud familjen på en god rawfood-pizza till helgen. Som med allt som är rawfood är pizzan fri från gluten, mejeri och raffinerat socker.
Och har du ingen torkugn kan du ändå vara lugn, lovar receptmakaren Erica Palmcrantz Aziz. Du kan använda en vanlig ugn på låg värme. Max 42 grader för att inte förstöra näringen.
► Läs också: Erica Palmcrantz Aziz – Drottningen av raw food
Fakta
Tips! Gör gärna dubbel mängd av pizzabottnen
och förvara i frysen.
Tinar på några minuter när du behöver ha något snabbt till middag.
Sväng ihop tomatsås och pizzatopping
på tio minuter.
Receptet kommer från Erica Palmcrantz Aziz och hennes bok ”Mitt nya rawfoodkök”.
Pizzabotten
3 dl solroskärnor
3 ½ dl bovete, blötlagt
2 msk olivolja
½ tsk salt
Tomatsås
2 tomater
5 soltorkade tomater, blötlagda eller de som är i olja
Tzatziki-ost
5 dl solroskärnor, blötlagda
¾ dl olivolja
2 msk citronjuice
½ tsk kummin
1 dl färsk basilika, dill eller persilja
vitlök efter smak
½ gurka, riven
Topping
1 rödlök
3 tomater
15 svarta oliver
► Läs också: 7 frågor och svar om raw food