En pumpasoppa med sting, toppad med vitlöksfräst svamp och pumpakärnor.
Psst. Pumpa är i säsong den här årstiden och gör sig bra i soppa.
Fakta
Receptet är skapat av gastronomen Maya Dilek.
Portioner: 4
Ingredienser
½ medelstor butternutpumpa
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Färsk ingefära, cirka fyra centimeter, skalad
1 liter grönsaksbuljong
1 knippe rosmarin (cirka tre små kvistar)
250 g champinjoner
Pumpakärnor till topping
Olja att steka i
Salt och peppar
► Läs också: 3 fantastiska sätt att ta tillvara pumpa
Gör så här
Skala och skär pumpan i små bitar. Finhacka lök, vitlök och ingefära. Hetta upp en kastrull med olja och fräs löken tills den blir mjuk. Tillsätt pumpan , vitlök och ingefära och fräs ytterligare tills pumpan mjuknat en aning. Slå på buljongen och låt sjuda tills pumpan är helt mjuk.
Ta av från plattan. Tillsätt rosmarin och mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar.
Medan soppan sjuder, hacka svampen och fräs i olja, vitlök och salt tills den mjuknat och vattnet i svampen har osat bort. Toppa soppan med den frästa svampen samt pumpakärnor vid servering.
► Läs också: Därför ska du äta säsongsmart mat
Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!