Minipajer är det perfekta tilltugget till glöggbjudningen eller minglet i adventstid! De här glutenfria pajerna är både enkla att svänga ihop, goda och hälsosamma – och tillhör Food pharmacy-tjejernas favoritrecept.
Mia Clase och Lina Nertby Aurell, även kända som duon bakom Food pharmacy, är aktuella med kokboken ”Absolut Food pharmacy”, där de samlat en hel radda av sina egna favoritrecept genom åren. Dessa fina små pajer är gjorda med quinoa som pajskal istället för mjöl.
LÄS OCKSÅ: Gul och grön zucchinipaj med rödlök
Ingredienser
8 minipajer
5 g färsk dill
5 g färsk persilja
150 g fetaost
2 dl kokt quinoa
20 g babyspenat
4 ägg
½ tsk örtsalt
1 dl valfri mjölk
svartpeppar
LÄS OCKSÅ: Varm äppeldryck med ingefära
Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader, gärna varmluft. Hacka dill och persilja, smula fetaosten
Använd antingen vanliga muffinsformar i papper eller en muffinsplåt.
Lägg en rågad matsked quinoa i varje form, toppa med dill, persilja, fetaost och spenat.
Vispa ihop ägg, örtsalt, mjölk och peppar och fördela smeten jämnt i muffinsformarna.
Baka minipajerna i ugnen 20–30 minuter.
LÄS OCKSÅ: Mjuk pepparkaka utan vetemjöl och socker
Av Carolina Eriksson