Fantastiskt god ratatouille med massor av grönsaker.
Från bloggen:
”En härligt färgsprakande rätt som är fullproppad med antioxidanter. Servera som ett tillbehör till en bit kött eller fisk, eller som ensamrätt. Jag serverade tillsammans med pannbiff, lök och vitlökssmör.”
Fakta
Receptet kommer från Mia Hagenmalm, som bloggar om mat för Kurera.se.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.
Portioner: 2
Ingredienser
1/2 zucchini
1/2 gul paprika
1/2 röd paprika
1/2 grön paprika
1 gul lök
1/2 aubergine
2 vitlöksklyftor
2 krm malen spiskummin
1 lagerblad
1/2 tsk timjan
örtsalt och svartpeppar
1/2 chilifrukt
200 g krossade tomater
1 dl vitt vin
1/2 msk balsamvinäger
2 dl bönor (jag köpte färdiga i tetraförpackning, blandade kidney, vita bönor och kikärtor)
Gör så här
Skär zucchini, abergine och paprika i bitar och hacka löken.
Stek aberginen tillsammans med lök i lite olivolja i cirka 5-7 minuter.
Lägg därefter i paprika och zucchini och stek ytterligare några minuter.
Pressa över vitlöken och krydda med örtsalt och övriga kryddor.
Häll på tomater och vinet, lagerblad, balsamvinäger och finhackad chili.
Låt småputtra på svag värme cirka 15 minuter.
Lägg i bönor mot slutet och låt dem bli varma.
Servera som ett tillbehör till en bit kött eller fisk. Eller ät som ensamrätt.