Fakta
Receptet kommer från duktiga Isabel Chrisbel bakom chrisbels-glutenfria.se och hennes nyaste e-bok.Hon finns även att följa på Facebook på sidorna Chrisbels Glutenfria bakning och Glutenfri och växtbaserad kost.
Kan man få nog av fräscha, somriga glasstårtor?
Nej, vi tycker inte det.
Här är ett recept på en härlig, raw jordgubbsglasstårta fri från mejeriprodukter och gluten.
Ingredienser
2 dl cashewnötter (blötlagda minst 4-6 timmar)
1 dl kokosolja (smält)
200 g jordgubbar (frysta och tinade)
2-3 msk agave/honung
1 msk citronsaft
1 msk frysta blåbär (för att tårtan ska vara mer färgglad, kan uteslutas)
5-6 färska jordgubbar
Garnering
2-3 tsk jordgubbspulver eller lingonpulver (kan uteslutas)
4-5 färska jordgubbar
► Läs också: Bästa efterrätterna i sommar – för dig som vill leva nyttigt
Gör så härSkölj cashewnötterna noga. Mosa blåbär med en gaffel och sila bort blåbärsskal.
Mixa jordgubbar och mät ut 1 ½ dl jordgubbspuré. Mixa cashewnötter med jordgubbspuré, kokosolja, agave, blåbärssaft och citronsaft till en slät smet.
Skär de färska jordgubbarna i mindre bitar och blanda in i smeten. Häll smeten i en kakform 18-20 cm med avtagbar botten.
Ställ in i frysen.
Ta ut kakan 30 minuter innan servering.
Pudra över med jordgubbspulvret och dekorera med jordgubbar.
Servera glassen halvfrusen.
► Läs också: Midsommartårta med lime curd
Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!