Annons
Annons

Rawost på solrosfrö och fikon

Recept på en jättegod rawfoodost. Prova!

Redaktionen

18 februari, 2013
Rawost på solrosfrö och fikon
Dela inlägget

Recept på en jättegod rawfoodost. Prova!

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Christopher och Therese Argus, som skriver bloggen Rawfoodfamiljen.
www.kurera.se/rawfoodfamiljen.

Ingredienser

3-4 dl solrosfrön blötlagda i minst 4 timmar
saft från 1-2 citroner
en nypa salt
1 – 2 klyftor vitlök
cirka 6 fikon blötlagda i en timme, spar blötläggningsvattnet

Gör så här

Kör allt förutom fikonen i matberedaren eller med stavmixern för slätare konsistens. (Vi brukar börja med matberedaren för att avsluta med stavmixern.)
Mixa sedan fikonen med stavmixern och spä ut med blötläggningsvattnet till önskad kletig konsistens.
Bygg i olika lager, först osten, sedan fikonklet på och fortsätt varva så.

Annons
Annons