En riktig helgmiddag som är både lättlagad och lyxig på samma gång.
Fakta
Receptet kommer från Mia Hagenmalm som bloggar om mat på Kureras blogg Mias mat- och bakblogg.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.
Portioner: 4
Ingredienser
8 st rödspättafileér
3 dl purjolök, i strimlor
2 dl Crème Fraiche
2 msk tomatpurè
200 g körsbärstomater
2 msk dill
Herbamare örtsalt och svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en ugnsfast form med kokosfett eller smör.
Lägg den strimlade, sköljda purjolöken så att den täcker formen.
Krydda filéerna med herbamare örtsalt på ena sidan.
Vik ihop och lägg dem omlott på purjolöksbädden.
Blanda Crème Fraiche med tomatpurè och dill, och smaksätt med örtsalt och svartpeppar. Häll det över fisken.
Dela tomaterna på mitten och lägg dem över fisken.
Grädda i ugnen 15-20 minuter.
Servera med pressad potatis, broccolie eller en grön sallad.