Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Foto: Katriina Mäkinen

Så får du ett naturligt lyft med ansiktsgympa

Fakta

Namn: Katties Åkesson

Gör: Hud-, spa- och aromaterapeut med en bakgrund på Sturebadet i Stockholm och Kerstin Florian. Grundare av det naturliga hudvårdsmärket Me Anima – som tillverkar naturlig hudvård med oljor.
Katties på sociala medier: Finns på Facebook och Instagram

Att åldras är en naturlig del av livet som ger oss karaktär och lyfter fram vår personlighet. Ändå är många redo att rusa till skönhetskliniken vid åsynen av första rynkan. Men det finns alternativa sätt att ta hand om kråksparkarna.  Testa ansiktsgympa – det naturliga ansiktslyftet!

Ansiktsgympa är enligt Katties Åkesson bättre än nervgiftet botox som många väljer att injicera i ansiktet för motverkar rynkor. Enligt Katties ger ansiktgympan flera fördelar. Genom att stimulera blodcirkulationen och träna ansiktets muskler får vi både fylligare muskler och en fastare hud. Nedan delar hon med sig av några övningar till Kureras läsare som vi kan göra dagligen som en del av hudvårdsrutinen, det behöver inte ta längre än 3-4 minuter och att motionera ansiktsmusklerna och hålla dem i trim.

"En stark muskel är inte förslappad"
Katties uppmanar till att göra gympan regelbundet för bästa resultat.
– Vi har stora muskler som vi vill stärka och stretcha upp, en stark muskel är inte förslappad, säger Katties som förklarar att en fyllig muskel har större muskelceller som ger ett slätare intryck.
Bättre cirkulation och flöde ger dessutom mer näring och energi till huden, förklarar hon.
Ansiktsgympan kan enligt Katties ge lyster, en härlig utstrålning och ett piggare utseende och bidra till ett allmänt ökat välbefinnande.

 

LÄS OCKSÅ: Hudterapeutens topplista med näringen som skyddar huden

Enkelt och lätt med daglig motion

Ett gympapass innehåller flera olika moment.
– Vi stretchar och flexar precis som på gymmet eller ett gympapass fast med mimiken, förklarar Katties.

Momenten som ingår

• Uppvärmning
• Styrka
• Stretch
Glöm inte att andas, det ger bästa syresättningen till våra celler, tipsar Katties

LÄS OCKSÅ: Hudexperten om blått ljus på gott och ont

Att tänka på före passet
Rengör ansiktet före gympan, spraya med ansiktsvatten och smörj in huden med en valfri olja eller ansiktskräm.

Uppvärmning. Foto: Katriina Mäkinen

 Uppvärmning
1. Klappa med fingrar och händer, börja på dekolletaget och jobba uppåt.
2. Klappa över ansiktet. Glöm inte runt munnen, genom att ta i lite förbättras cirkulationen.
Se bilder ovan.

Styrka övning 1-5. Foto: Katriina Mäkinen

Styrka
Gör alla övningar cirka fem gånger
1. Titta ömsom uppåt och nedåt med stängd mun för att sträcka på halsmusklerna.

2. Spänn halsen och håll.
3. Gapa stort med munnen.
4. Stäng igen munnen och spänn halsen.
5. Flytta hakan från sida till sida.
6. Skjut ömsom ut hakan och ömsom fram överkäken som ett överbett.
7. Stick ut tungan så långt du kan eller upp mot näsan.
8. Massera kinderna med knogarna, ut mot öronen.
9. Klappa lätt med fingrarna under ögonen.
10. Pressa ögonbrynen uppåt med fingrarna.

 

Styrka övning 6-10. Foto: Katriina Mäkinen


Avslutande stretch


1. Lyft pannan med fingrarna och slappna sedan av fem gånger.
2. Avsluta med att massera hårbotten med fingertopparna. Ta gärna i lite! Det stimulerar blodcirkulationen och piggar upp

Se bilder nedan.

Bra jobbat! Nu har du gjort ditt första gympapass – kör på och lycka till!

Av Nina Törmark


Fakta

Namn: Katties Åkesson

Gör: Hud-, spa- och aromaterapeut med en bakgrund på Sturebadet i Stockholm och Kerstin Florian. Grundare av det naturliga hudvårdsmärket Me Anima – som tillverkar naturlig hudvård med oljor.
Katties på sociala medier: Finns på Facebook och Instagram

Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

trött mamma häller upp kaffe

10 vanliga tecken på järnbrist

Kost

Sex av tio kvinnor lider av trötthet och många har känt sig trötta under ett år eller mer. En långtidströtthet som de upplever påverkar vardagen. Trötthet kan bero på många saker, men för de kvinnor som är i fertil ålder och känner sig trötta finns en tydlig koppling till järnbrist. Här är tio vanliga tecken på järnbrist.

 

Tre kvinnor med olika etnicitet står bredvid varandra

DNA-test för smartare hudvård?

Hud

Du kan göra det för att optimera din träning eller för att ta reda på mer om din tarmflora – men även för att få skräddarsydd hudvård. Flera företag erbjuder nu DNA-test som utlovar kunskap om hudens genetiska förutsättningar. Är det här framtidens hudvård?

Milkshake med saffran, fikon och lime

Chia-milkshake med saffran, pistage och lime

Recept

Saffran kvar efter julhelgerna, men ingen inspiration till vad du ska göra med den? Det här är en god och nästintill rå "milkshake" som passar perfekt som en läskande och exotisk dessert eller som mellanmål. Saffransmaken bryts av med fräsch lime, mynta och söt vanilj!

tofu på skärbräda

5 nyttigheter med tofu

Hälsa

Att välja bort kött eller att minska sin köttkonsumtion blir allt vanligare – och Sverige ligger i framkant. Vegetarisk är trendigt och anledningarna till att fler väljer växtproteiner beror på flera olika saker. Tofu är gjort på soja. Här får du fem nyttiga skäl att äta tofu – och ett recept på rotfrukter och tofu i ugn.

 

kvinna tittar på mobilen på natten

Var fjärde svensk sover dåligt

Hälsa

Att sova bra är en av de viktiga hörnstenarna för att må bra, både psykiskt som fysiskt. En nyligen gjord Sifo-undersökning visar att en av fyra svenskar sover dåligt. Och många gör ingenting åt sina problem, trots att man via mindfulness och en del tillskott skulle kunna sova bättre.

Vetenksapsjournalisten Henrik Enbart

Henrik Ennart: ”Den enklaste maten är den mest hälsosamma”

Kost

Den allra enklaste maten är också den mest hälsosamma – som gör både våra tarmbakterier och oss själva lyckliga. Och den visar sig komma från en liten region, tillika blå zon, söder om Rom! Henrik Ennart, aktuell med boken ”Happy food green”, berättar om den ursprungliga medelhavskosten, som äts av de som lever längst.

Råkostsallad med syrade morötter

Recept

Vad sägs om en probiotisk dundersallad som gör susen för mag-tarmkanalen? Här är en god - och nyttig - råkostsallad, signerad kost- och hälsocoachen Tina Haldorsson aktuell med kokboken "Läkande dundermat".

 

Sockerfria ballerinakakor

Så lyckas du med sockerfri bakning

Kost

Anna Winér är ägare av ett populärt Instagram-konto där hon delar med sig av frestande recept på veganska sötsaker och bakverk, som alla är fria från både vitt socker och gluten. Nu släpper hon en bok med sina 20 bästa recept och vi vill veta: hur lyckas man med den här sortens bakning?

Kakan kärleksmums mot svart botten

Sockerfria kärleksmums med superkrafter

Recept

På ytan må den se ut som en vanlig kärleksmums (och vem älskar inte det?) – men med kvarg och zucchini bland ingredienserna bidrar den med helt andra saker än en traditionell kaka. Exempelvis stabiliserar den blodsockret. Kanske precis det vi behöver efter jul- och nyårshelgernas alla förlustelser.

 

Kvinna på en yogamatta i en träningssal som mediterar

Nya trenden: Holistisk träning

TRÄNING

Lyfta skrot och löpturer i all ära – men allt fler väljer nu att ta kontroll över sin hälsa genom att ta ett helhetsgrepp på sin livsstil. – Vi behöver även träna vårt inre för att få bra resultat på vårt yttre, säger pt:n och hälsorådgivaren Hannah Berglund.

 

Linda la om kosten: “Nu är min typ 1 diabetes under kontroll”

Hälsa

När Linda Wade, 28 år, var gravid med sin dotter våren 2019 fick hon diagnosen typ-1 diabetes. Hon följde kostråden hon fick av dietisten. Men det var svårt att injicera rätt dos insulin till de kostråden. Linda Wade startade istället sitt eget hälsoprojekt och när hon började äta antiinflammatorisk kost och motionera lagom kunde hon minska insulinmängden och nu tar hon inte längre insulin.

kosmetika och sminkprodukter mot rosa bakgrund med ett överstruket rött kryss

Tre av fyra skönhetsprodukter är hälsofarliga

Hud

Tre av fyra skönhetsprodukter innehåller ämnen som är misstänkt hormonstörande, allergiframkallande eller skadliga för miljön, visar en ny undersökning. – Folk är tyvärr inte medvetna om vad produkterna som de använder dagligen faktiskt innehåller, säger Kureras skönhetsexpert Sara Nomberg.