Så får du ett naturligt lyft med ansiktsgympa | Kurera.se

Så får du ett naturligt lyft med ansiktsgympa

Fakta

Namn: Katties Åkesson

Gör: Hud-, spa- och aromaterapeut med en bakgrund på Sturebadet i Stockholm och Kerstin Florian. Grundare av det naturliga hudvårdsmärket Me Amina – som tillverkar naturlig hudvård med oljor.
Katties på sociala medier: Finns på Facebook och Instagram

Många rusar till kliniker vid åsynen av första bästa rynka men att åldras är en naturlig del av livet som ger oss karaktär och lyfter fram vår personlighet. Men det är inget brott att vilja vara till sin fördel även när kråksparkarna ger sig till känna. Så varför inte testa ansiktsgympa – det naturliga ansiktslyftet.

Enligt Katties Åkesson är ansiktsgympa bättre än nervigftet botox som många väljer att injecera i ansiktet för förhíndra rynkor och vi på Kurera kan bara instämma. Enligt Katties ger ansiktgympan flera fördelar, bland annat genom att stimulera blodcirkulationen och träna ansiktets muskler får vi både fylligare muskler och en fastare hud. Nedan delar hon med sig av några övningar till Kureras läsare som vi kan göra dagligen som en del av hudvårdsrutinen, det behöver inte ta längre än 3-4 minuter och det kan det vara värt för den som vill hålla nålar och skalpeller borta.

"En stark muskel är inte förslappad"
Katties uppmanar till att göra gympan regelbundet för bästa resultat
– Vi har stora muskler som vi vill stärka och stretcha upp, en stark muskel är inte förslappad, säger Katties som förklarar att en fyllig muskel har större muskelceller som ger ett slätare intryck.
Bättre cirkulation och flöde ger dessutom mer näring och energi till huden, förklarar hon.
Ansiktsgympan kan enligt Katties ge lyster, en härlig utstrålning och ett piggare utseende samt ett allmänt ökat välbefinnande.

 

LÄS OCKSÅ: Hudterapeutens topplista med näringen som skyddar huden

Enkelt och lätt med daglig motion

Ett gympapass innehåller flera olika moment.
– Vi stretchar och flexar precis som på gymmet eller ett gympapass fast med mimiken.

Momenten som ingår

• Uppvärmning
• Styrka
• Stretch
Glöm inte att andas, det ger bästa syresättningen till våra celler, tipsar Katties

LÄS OCKSÅ: Hudexperten om blått ljus på gott och ont

Att tänka på före passet
Rengör ansiktet före gympan, spraya med ansiktsvatten och smörj in huden med en valfri olja eller ansiktskräm.

Uppvärmning. Foto: Katriina Mäkinen

 Uppvärmning
1. Snattra, klappa med fingrar och händer, vi börjar på dekolletaget och jobbar uppåt.
2. Klappa över ansiktet. Glöm inte runt munnen, jobba rätt hårt för bättre cirkulation.
Se bilder ovan.

Styrka övning 1-5. Foto: Katriina Mäkinen

Styrka
Gör alla övningar cirka fem gånger
1.Titta titta upp ner och ner med hakan med stängd mun några gånger sakta och säkert.

2.Spänn halsen och håll några gånger.
3.Gapa ordentligt med munnen.
4. Bit ihop munnen och spänn halsen.
5. Sida till sida med hakan.
6. Ut med underbett och fram med överbettet.
7. Ut med tungan så långt du kan eller peta mot upp tungan mot näsan.
8. Kinder, jobba med skruvade fingrar eller knogar åt ett håll utåt öronen.
9. Klappa med lätta fingrar under ögonen.
10. Tryck upp brynen med fingrarna, håll händerna för ögonen med mycket kraft, energigivande, klarhet. Avsluta med att lyfta brynen några gånger.

 

Styrka övning 6-10. Foto: Katriina Mäkinen


Stretch


1. Lyft pannan och slappna av 5 gånger.
2. För fingrar kraftfullt genom hela skallen ger energi och snygg frisyr, sedan handlovarna med lyft upp och tryck till, från sidorna och sedan fram och bak.
Se bilder nedan.

Bra jobbat! Nu har du gjort ditt första gympapass – kör på och lycka till!

Av Nina Törmark


Fakta

Namn: Katties Åkesson

Gör: Hud-, spa- och aromaterapeut med en bakgrund på Sturebadet i Stockholm och Kerstin Florian. Grundare av det naturliga hudvårdsmärket Me Amina – som tillverkar naturlig hudvård med oljor.
Katties på sociala medier: Finns på Facebook och Instagram

Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Antalet fall av gonorré och klamydia ökar

Sex- och relationer

Könssjukdomen gonorré ökar lavinartat, förra året smittades cirka 2 700 personer i Sverige. För tio år sedan låg siffran på omkring 800. Samtidigt blir sjukdomen allt svårare att behandla i takt med att den utvecklar resistens mot antibiotika. Även klamydia ökar – främst bland unga kvinnor.

 

Spenat- och kesovåfflor med topping

Recept

Det jobbigaste med att göra våffor är att göra rent våffeljärnet efteråt. Resten är en barnlek. Så muta någon att ta hand om rengöringen och sätt igång! Dessa läckerheter från kokboken "Little green kitchen" fungerar både som matvåfflor och som efterrätt – välj själv vilken topping du vill använda.

Magsyrahämmande läkemedel kan öka risken för allergier

Forskning

Magsyrahämmande läkemedel är bland de vanligaste läkemedlen och säljs receptfritt i Sverige. Nu visar en ny studie att användningen av främst PPI ökar risken för att drabbas av olika allergier. Forskarna varnar nu för att ta dessa läkemedel i onödan och manar istället att komma till rätta med bakomliggande orsaker till magbesvären.

 

”Sockermonstret satt på min axel och väste in i mitt öra”

Krönikan

”Jag unnar mig att vara utan socker". "Jag unnar mig hälsa". Louise Hafdell har kommit långt under sina snart fem sockerfria år. Från att nästan ha varit styrd av sitt sockersug och ha sett godis som tröst i svåra situationer och det hon firade med när något gått bra är hon numera helt sockerfri. Räddningen när siffrorna på vågen stod som högst var – riktig mat.

 

 

Kurkumin bidrar till att minska smärta efter operation

Forskning

Gurkmeja anses ha många hälsofördelar och golden latte och gurkmejashots har på senare år seglat högt upp på listan av populära superfoods. Nu kommer dessutom glädjande nyheter från forskarsamhället – det verksamma ämnet i gurkmeja har visat sig avsevärt minska smärtan i samband med kirurgi.

Hjärtläkaren om det paradoxala med hälsosam kost

Kost

Det pågår en rörelse för att vi ska äta mer växtbaserat både för miljön och vår hälsas skull men den amerikanske hjärtläkaren Steven Gundry höjer ett varnande finger. Alla grönsaker är nämligen inte lika nyttiga, vissa kan till och med vara skadliga för vår hälsa skriver han i sin bok ”Växtparadoxen”.

 

Bakterier i äpplen bidrar till en sund tarmmiljö

Forskning

Effekten av ett äpple om dagen för att hålla läkaren borta kan till stor del anses bero på de gynnsamma bakterier som koloniserar äpplet och därefter tarmen, enligt forskare. Forskningen styrker även att det går att känna skillnad på smaken mellan ekologisk frukt och konventionella äpplen.

Doktor Gillbros 10 budord för frisk och spänstig hud

Hud

I boken "Hudbibeln" summerar Johanna Gillbro, doktor inom experimentell och klinisk dermatologi sin omfattande kunskap inom hud och hudvård. I boken "Hudbibeln" delar hon med sig av sin kunskap och ger tips om hur man bäst tar hand om huden både utifrån och inifrån för i lokhet med många andra vet Johanna att skönhet även kommer inifrån.