En god och saftig saffranskaka med utsökt smak av apelsin. Dessutom glutenfri och utan raffinerat vitt socker. Perfekt till julens fikastunder!
Ingredienser
3 ägg
1,5 dl Sukrin Gold
0,75 dl neutralt bakprotein
1,75 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk fiberhusk
1 g saffran
100 g smör
1 dl varmt vatten
Rivet skal från en apelsin + några droppar apelsinsaft
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och häll i det varma vattnet.
Blanda ägg och Sukrin Gold, vispa poröst.
Blanda mandelmjöl, bakprotein, bakpulver, fiberhusk och saffran ordentligt i en separat skål.
Blanda samman allt till en smet.
Riv apelsinskal och pressa några droppar apelsinsaft i smeten. Rör om.
Häll smeten i en bröd eller sockerkaksform.
Grädda mitt i ugnen i cirka 40-45 minuter.