Smakkombinationen hallon och lakrits i en hemgjord, krämig yoghurtglass är oslagbar. Servera med färska bär och mörk choklad.
Den här glassen görs på vanlig matyoghurt, allra helst ekologisk förstås. Den är lätt att göra både med och utan glassmaskin.
Fakta
Receptet kommer från Urtekram.
Ingredienser
5 dl naturell ekologisk matyoghurt (10%)
400 g frysta ekologiska hallon
1/2 dl färskpressad ekologisk apelsinjuice
4 msk kokossocker
1 1/2 msk rålakritspulver
1 tsk rivet ekologiskt apelsinskal
Topping
100 g färska ekologiska bär, exempelvis björnbär
50 g mörk choklad (70% kakaohalt)
1 tsk rålakritspulver
Gör så här
Koka upp apelsinjuice och kokossocker, vispa tills sockret löst sig, låt svalna. Mixa yoghurt, hallon, sockerlag och lakritspulver tills slätt med stavmixer eller i matberedare. Häll yoghurtsmeten genom en finmaskig sil, tryck igenom smeten med hjälp av en slickepott, för att sila bort hallonkärnorna. Blanda ner apelsinskalet i yoghurtsmeten.
Med glassmaskin: Häll ner yoghurtsmeten i glassmaskinen och följ instruktionerna för din glassmaskin.
Utan glassmaskin: Häll yoghurtsmeten i en frystålig burk och ställ in i frysen. Ta ut och kör smeten i matberedare eller mixa krämig med mixerstav var 30 e minut, tills glassen är helt fryst, ca 3-4 timmar. Detta är för att krossa iskristallerna som bildas.
Servera yoghurtglassen med färska bär, hackad mörk choklad och lakritspulver pudrat på toppen.
Av redaktionen