Ingredienser Squash Lasagne med tomatsås, hampabasilika-pesto och solrosricotta
Ricotta
5 dl solrosfrön, blötlagda 4 timmar
2 msk citron juice
1 tsk havssalt
6 msk vatten
Gör så här
Placera avrunna solrosfrön, citronjuice, och salt i en matberedare.
Mixa och tillsätt vattnet lite efter hand. Det ska bli till en grovkornig fluffig massa.
1 tomat, hackad
½ lök, hackad
2 msk citronjuice
½ dl olivolja
2 tsk salt
Gör så här
Krama ut vätskan ur soltorkade tomaterna. Lägg samtliga ingredienser i en matberedare eller använd en blender och mixa till en jämn tomatsås.
Basilika & hampa pesto
2 krukor basilika
1 ½ dl hampafrön
1 vitlöksklyfta, hackad
1 dl olivolja
1 tsk havssalt
lite svartpeppar
Gör så här
Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en grov massa.
2 msk olivolja
1 msk oregano, finhackad
1 msk timjan, finhackad
1 nypa havssalt
svartpeppar efter smak
Dela squashen på mitten, och använd kniv eller mandolin och skär långa tunna skivor.
Bygg ihop lasagnen genom att lägga ett lager med överlappande squash i botten, bred ut tomatsås, droppa ut ricotta och pesto.
Lägg ett nytt lager squash, tomatsås och så vidare till ungefär fjärde lagret, toppa då med tomat, färsk basilika och svartpeppar.
Placera svampen som ett eget lager.
Garnera med tomater skurna i skivor och färsk basilika.
Låt gärna lasagnen vara rumstempererad inför servering.
Experimentera gärna med lokala hållbara produkter.
Fakta
Recept kommer från Rawfoodfamiljen om bloggar på www.kurera.se/rawfoodfamiljen.