En oemotståndligt mumsig melonrulltårta! Perfekt att svalka sig med i sommar, eller när du än vill sätta guldkant på dagen. Detta recept är läskande gott och dessutom både veganskt, glutenfritt och sockerfritt.
Receptet kommer från Instagramprofilen Anna Winér, vars konto är fullt av frestande bakverk som är både veganska och fria från gluten och vitt socker.
Ingredienser
1-2 vattenmeloner beroende på storlek
2,5 dl cashewnötter, blötlagda
1 dl kokosgrädde
4 msk kokosolja, smält
3 msk fibersirap
Vaniljpulver efter smak
LÄS OCKSÅ: Lyxig och hälsosam banana split
Gör så här
Skär och stansa upp melonen i cirklar likt bilden visar. Torka dem lätt med papper. Lägg dem sedan på en inoljad skärbräda.
Mixa resterande ingredienserna slätt. Häll fyllningen i hålen på melonbitarna och ställ kallt för att stelna.
Dekorera bitarna med kokosmjöl, vegetabilisk grädde, jordgubbar och lite mandelflarn.
Tips! Melonen behöver ha ett fint och fast fruktkött. Är den för vattning och ”blaskig” kommer den inte hålla ihop som cirklar.
LÄS OCKSÅ: Raw hallon-cheesecake till vardag och fest
Av Carolina Eriksson