En röd, grann och näringsrik prydnad på buffén är denna syrliga salsa med tomat, rödlök och kärnor från granatäpple.
Ingredienser
1 stort ekologiskt granatäpple ger 2 dl granatäppelkärnor
250 g ekologiska cocktailtomater
1/2 ekologisk rödlök
1 tsk mynta
1 tsk limesaft
Finrivet skal från 1 ekologisk lime
1 msk granatäppelbalsamico
1 krm himalayasalt
1/2 krm svartpeppar
Färsk ekologisk mynta
Gör så här
Kärna ur granatäpplet. Skär en skåra i skalet runt om granatäpplet och bryt upp det med händerna. Lägg ena halvan i handen, med kärnorna mot handflatan, och dunka ut kärnorna genom att slå med en träslev på ovansidan av granatäpplet över en bunke.
Gör likadant med andra halvan.
Skölj och skär tomaterna i kvartar. Skala och finhacka rödlöken. Blanda samman alla ingredienser till salsan. Låt stå i 20 minuter innan servering. Garnera med färsk mynta.
Av redaktionen
Sugen på fler goda recept?
På Kurera finns många att botanisera bland.
Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!