Sött och salt i härlig symbios. Den söta smaken av pumpa och sötpotatis smakar mycket bra ihop med ett salt tillbehör, exempelvis kassler.
Fakta
Receptet kommer från Mia Hagenmalm som bloggar om mat på Kureras blogg Mias mat- och bakblogg.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.
Portioner: 4
Ingredienser
1/2 butternut-pumpa
1 stor sötpotatis
1 fänkål
1 vitlöksklyfta, pressad
1/2 tsk herbamare örtkrydda
1 krm chiliflakes
Pestosås
1 dl Crème fraîche
3 msk hemmagjord pesto
Gör så här
Skär pumpan i lite mindre bitar och skär av skalet.
Skala sötpotatisen och ansa fänkålen och skär i bitar.
Lägg i en oljad ugnssäker form.
Gör en blandning av rapsolja, vitlök, örtkrydda och chiliflakes.
Pensla grönsakerna med blandningen.
Sätt in i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 20- 25 minuter.
Pestosås
Rör ihop alla ingredienser.