Gör din egen hemmagjorda choklad. Superlätt med bara tre ingredienser. Häll i formar eller på bakplåtspapper, toppa med vad du vill – och så in i frysen. Klart! Gör gärna tillsammans med barnen.
Ett grundrecept på vegansk choklad du kan variera in i det oändliga.
Ingredienser
Grundrecept
Kallpressad ekologisk kokosolja
Kakao
Agavesirap
(Eventuellt lite salt – det är en smaksak)
Toppa sedan med det du önskar och tycker är gott. I chokladen på bilden har vi lagt på gojibär, klickar med ekologiskt mandelsmör, hackad mandel och pumpakärnor. Så gott! Så lätt! ??
► Läs också: Övervinn sötsuget – med kokosolja
Gör så här
Blanda samman ingredienserna i en matberedare eller mixer. Här finns inga exakta mått men du kommer att kunna smaka dig fram. När du fått till en smet du tycker känns bra smakmässigt häller du den på ett bakplåtspapper, eller i silikonformar, och toppar med det du vill. Olika typer av hackade nötter, nötsmör, strössel, pumpakärnor, russin, torkade jordgubbar… Vad du vill!
Sedan ställer du formen i frysen – och går och bryter dig en bit när du känner dig sugen.
► Läs också: Liten guide till naturlig sötning