Annons
Annons

Vegetarisk pad thai

Du har antagligen provat och gillat den traditionella thailändska rätten pad thai, antingen på exotisk resa eller i thai-kiosken runt hörnet. Här är ett recept i till-tweakad form för att stötta din hälsa och förse dig med rätt sorts kolhydrater, bra fetter och mycket grönsaker. Gott, lätt – och nyttigt!

Redaktionen

13 februari, 2019
Vegetarisk pad thai
Dela inlägget

Du har antagligen provat och gillat den traditionella thailändska rätten pad thai, antingen på exotisk resa eller i thai-kiosken runt hörnet.
Här är ett recept i till-tweakad form för att stötta din hälsa och förse dig med rätt sorts kolhydrater, bra fetter och mycket grönsaker.
Gott, lätt – och nyttigt!

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från hälsorådgivaren Christopher Haster på Evolutionary Health.

Här kan du läsa en intervju med Christopher Haster om hur man kan stötta kroppens biotransformation, det vill säga dess olika avgiftningsprocesser.

Portioner: 4

Ingredienser

Sås (3-4 portioner)
1 dl mandelsmör
3 msk kokosolja
1 vitlöksklyfta pressad
0,3 dl juice från citron/lime
0,5 dl nama shouy/ tamari
0,5 dl varmt vatten
1 msk sesamolja
1 msk finhackad ingefära
1 msk alger

Nudlar
Ett eller två paket kelp nudlar
Valfri kål
Zucchini (och, eller morötter)
Gurka
Övriga grönsaker du gillar och har hemma – och gärna är i säsong.

Topping
Mandlar (eller andra nötter)
Vårlök
Groddar
Eventuellt chilikrydda och valfria fröer.

LÄS OCKSÅ: Kål ger skydd mot radioaktiv strålning

Gör så här

Sås
Mixa alla ingredienser väl.

Nudlar
Skölj och/eller koka två paket med kelpnudlar (vita nudlar, trots att kelp är en brunalg).
Skär valfri kål så den blir finskuren, fixa till spriralized zucchini, skala morötter och skär dem i smala strimlor.
Lägg över nudlarna i stekpanna eller annan form och rör samman med grönsakerna.
Du kan steka blandningen lätt om du vill – eller behålla grönsakerna råa.
Se till att såsen täcker alla grönisar och ge dem gärna en lätt skedmassage. Lägg även till smalskuren gurka. Rör runt.

Topping
Hacka en handfull mandlar, eller valfri andra nötter, och ha gärna på även vårlök, groddar och eventuellt chili för att höja temperaturen.

Tips!
För att göra en fylligare rätt med fler kalorier, servera med fullkornsris blandat med en handfull olika fröer, till exempel av typen solros, pumpa och sesam.

Av redaktionen

Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!

Annons
Annons