Annons
Annons

10 kolhydratsnåla alternativ till pasta, potatis och ris

Vill du minska mängden kolhydrater i kosten? Du kanske tycker att det är svårt att veta vad du ska byta ut dessa mot. Här får du goda och kolhydratsnåla alternativ till potatis, ris och pasta.

Redaktionen

29 juni, 2022
10 kolhydratsnåla alternativ till pasta, potatis och ris
Dela inlägget

Vill du minska mängden kolhydrater i kosten? Du kanske tycker att det är svårt att veta vad du ska byta ut dessa mot. Här får du goda och kolhydratsnåla alternativ till potatis, ris och pasta.

Nu när sommaren är här är det lättare att äta hälsosammare. Vi är oftast inte lika hungriga som på vintern på grund av värmen och de långa ljusa dagarna. Om du vill komma in i bättre vanor och undvika kolhydrater kommer här tio goda och näringsrika förslag till kolhydrater:

1. Blomkål kan vara svår att äta om du kokar den, men den är god som mos, gratäng eller göra som ris att äta rå eller kokad.

2. Broccoli är näringsrikt. Den kallades förr sparriskål och till skillnad från sina släktingar vitkål och salladskål där man äter bladen är det blommorna man äter på broccolin. God som soppa eller mos.

3. Brysselkål är en kålsort med många små huvuden som är goda att koka med lite smör och salt i gratänger, grytor.

4. Gröna bönor smakar lika gott kokt, stekt eller som råa, och kan blandas i alla former av sallad.

5. Rädisa skördas precis som morötter. Rädisor äts oftast råa men är goda att koka.

6. Spenat innehåller mycket vitaminer och är gott som basen i en sallad eller i gratäng och stuvning.

7. Selleri används råa i sallader, men är god som grönsak i grytor, såser och soppor. Selleri innehåller väldigt lite kolhydrater.

8. Sparris är lättlagad, innehåller nästan inga kolhydrater alls och sparrisen blir snabbt en favorit. Den är god om man steker den i smör med lite havssalt och parmesanost på.

9. Vitkål är enormt näringsrikt och har många användningsområden. Det är gott, billig och nyttigt och fungerar bra som utfyllnad i olika maträtter.

10. Zucchini innehåller väldigt kolhydrater är näringsrikt och kan användas i sallad, stekas och kokas.

Av Inger Palm

Annons
Annons