Annons

Antiinflammatorisk rödbetsjuice med fänkål, ingefära och lime

En röd juice som är en riktig näringsboost! Rödbetor i ljuv harmoni med citron eller lime, citronmeliss och ingefära gör denna juice inte bara antioxidantrik och antiinflammatorisk – utan även fantastiskt fräsch och god.

Carolina Eriksson

Webbredaktör
3 juli, 2020
Antiinflammatorisk rödbetsjuice med fänkål, ingefära och lime

En röd juice som är en riktig näringsboost! Rödbetor i ljuv harmoni med citron eller lime, citronmeliss och ingefära gör denna juice inte bara antioxidantrik och antiinflammatorisk – utan även fantastiskt fräsch och god.

Rödbetsjuice ska även vara bra för att stärka levern och dess naturligt förekommande nitrater ger mer syre i blodet och sänker blodtrycket, skriver Kureras bloggare Sophie Bohnstedt, som komponerat receptet. Hennes blogg ”Mat för hälsan och planeten” hittar ni här!

Ingredienser

½ medelstor fänkål
2 medelstora rödbetor
En stor näve citronmeliss
1 lime eller citron
1 x 2 cm ingefära

LÄS OCKSÅ: Pigg och frisk med shots och juicer

Gör så här

Skär grönsakerna i lämpliga storlekar för just din maskin. Tag bort kärnorna från limen och citronen.
Pressa samtliga ingredienser via en juicepress eller en råsaftcentrifug.

 

Annons