Annons

Mer goda bakverk och Glad Påsk!!

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
Om kostens betydelse för vår hälsa och vårt immunförsvar.
4 april, 2015
Saffranspannkak på ett grönt fat

Jag är mycket för rawfood när jag ”bakar”.
Dels är rawfood nyttigt, dels är det gott därför att ingredienserna är helt naturliga och inte tillagade, dels är jag lite lat ibland och rawfood slänger man ihop snabbt. Ingen tid i ugnen, ingen jäsning! Här kommer recept på mumsiga chokladiga rawfoodpraliner och kakor! Gillar man morotskaka kan jag säga att denna rawfood morotskaka med cashewfrosting smakar underbart!

En kaka jag kommer att tillaga i ugnen denna påsk är Gotländsk saffranspannkaka!
Ska man fuska någon gång ska det vara gott, och saffranspannkaka är otroligt gott och något jag kan längta efter.
Glad Påsk! 🙂

Annons

Mia

 

Gotländsk saffranspannkaka/

Saffranspannkak på ett grönt fat
Foto: Mia Hagenmalm

Raw bountypraliner/

Foto: Mia Hagenmalm
Foto: Mia Hagenmalm

Raw kärleksmums med choklad och kokos/

Annons

Rawfood kärleksmums på ett vitt fat
Foto: Mia Hagenmalm

Ischokladdoppade aprikoser/

Chokladdoppade Aprikoser på ett tårtpapper
Foto: Mia Hagenmalm

Raw morotskaka med cashewfrosting/

Rawfood morotskakor med frosting på ett grönt fat
Foto: Mia Hagenmalm
2 april, 2015 0
Kall lax och räktårta på ett bord

Jag tycker att man måste ha lite ”gofika” att bjuda gästerna eller sig själv på när det ändå är en högtid som påsk!
Nu kunde jag inte låta bli att inflika med en lax-och räktårta mitt upp i alltihopa, men den går inte av för hackor, så den får ta plats bland de andra lite sötare godsakerna.

Jag använder aldrig socker eller vetemjöl i mina bakverk, men de blir supergoda ändå! Testa vet ja!

Chokladmoussetårtan
på en botten av mandel… jag säger bara mums!
Lakritspannacotta är en favorit bland pannacotta och dessa små rawfood-bakelser är som sända från universum! Gudomligt goda med andra ord! 🙂 Jag toppade mina med vinbär men du kan använda de bär du gillar !

Annons

En munsbit, rawfood med choklad och apelsin till kaffet, fixar du ihop på under tio minuter. Cacoanibsen ger lite krispighet åt dessa Apelsin och chokladbollar!
Är man ett större sällskap kanske man vill satsa på att göra en rawfoodkaka.
Denna blåbärskaka är både vacker (kolla den blå färgen från blåbär) och helt naturlig bakad utan socker eller vete, sötad med dadlar och smakar underbart!

På återseende! 🙂

Mia

 

Kall lax och räktårta/

Annons

Kall lax och räktårta på ett bord
Foto: Mia Hagenmalm

 

Nyttigare-lakritspannacotta/

Lakritspannacotta med hallon på en bricka
Foto: Jennifer Lundberg

 

 

-Chokladmoussetårta/

Annons

En chokladmoussetårta med en liten marsipankyckling på
Foto: Mia Hagenmalm

Underbara raw bakelser med mandel och-vinbär/

Raw bakelser med cashewgrädde toppade med röda vinbär
Foto: Mia Hagenmalm

Raw apelsin och chokladbollar/

Apelsin och chokladbollar på ett glasfat
Foto: Mia Hagenmalm

Rawfood blåbarskaka/

En Rawfood blåbärstårta på ett blått fat
Foto: Mia Hagenmalm
Dela inlägget
Annons
1 april, 2015 0
Pocherat ägg toppat med rom och gräslök i en vit skål

Man kan ju inte bara äta sill och ägg till påsk! Vad sägs om en ugnsrostad potatissallad med sparris till kyckling med citron och saffran som du hittar recept på här:Het kyckling /

Kycklingben med citron på ett lila fat
Foto: Mia Hagenmalm

En härligt god soppa av vårens goda och nyttiga primörer och en krispig rödbetssallad kanske till lammet som du hittar recept på här:Meny för hela påsken/

Dessutom har jag lite fler recept på ägg! 🙂 Du kan också hitta recept på mina tidigare inlägg med olika sillinläggningar och annat gott : Påskmeny del 2 sill och strömming för alla smaker/

Annons

Återkommer med fler smarriga recept i morgon!
Bland annat goda nyttigare tårtor och efterrätter, så glöm inte att kika in på bloggen! 🙂

Ha det fint!
Mia

Nyttig grön soppa med sparris och ärtor/

Grön sparris och ärtsoppa i en vit vacker skål
Foto: Mia Hagenmalm

Krispig rödbetssallad/

Rödbetssallad i en blå skål
Foto: Mia Hagenmalm

Ugnsrostad potatissallad med sparris och timjan/

Annons

Rostad potatissallad med sparris i en vit karott
Foto: Mia Hagenmalm

Pocherat ägg med rom och gräslök/

Pocherat ägg toppat med rom och gräslök i en vit skål
Foto: Mia Hagenmalm

Ägghalvor med paprikakräm och bacon/

Ägghalvor med parikakräm och bacon på ett fat
Foto: Mia Hagenmalm

Ägghalvor med rom och räkor/

Ägghalvor med rom och räkor på ett fat
Foto: Mia Hagenmalm
Dela inlägget
Annons
31 mars, 2015 0
Sillinläggning på ett brunt fat

Jag lovade att återkomma med fler tips på olika rätter för ditt påskbord!
Här har jag lagt upp olika sorters sillinläggningar samt ett strömmingsrecept.
Det är jättenyttigt med sill då det innehåller rikligt med fettsyran Omega-3. Det är dessutom bra att boosta lite extra med Omega -3 nu inför våren för dig som är allergiker så lindrar du dina allergier som rinnsnuva och kliande ögon.

Jag återkommer med ytterligare recept i veckan, så håll utkik här! 🙂

Mia

Annons

 

Kryddkokt dillströmming/

Kryddkokt dillströmming på ett fat
Foto: Mia Hagenmalm

Gurk-och-citronsill/

Sillinläggning på ett brunt fat
Foto: Mia Hagenmalm

Citronsill/

Citronsill i en glasburk
Foto: Mia Hagenmalm

Krämig skärgårdssill/

Annons

Krämig skärgårdssill i en vit skål
Foto: Mia Hagenmalm
Dela inlägget
Annons
30 mars, 2015 0
Lammstek dekorerad med rosmarin i en form

Denna vecka går i påskens tecken i min matmeny!
Jag bara älskar påsken! Efter en lång vinter är det då våren gör sin debut och man kan äntligen se fram mot den nalkande sommaren. Livet i alla växter återvänder och även livet i mig!
Jag har mina mina rötter på Gotland så därför är några av mina recept influerade av gotländska smaker! 🙂

Den gotländska lammsteken här nedan till exempel kommer att ingå i min påskmeny även i år då den är ljuvligt god med smak av härliga örter och kajpsoppan som är tillagad av vårens primörer är gudomligt god och något jag längtat efter.

Ägg hör ju också till påsken, så här bjuder jag på recept med olika röror.

Annons

Har även ett recept på ”egg benedict”, en lite lyxigare variant med blodgrapehollandaisesås. Mums!Riktigt, riktigt gott!

Återkommer med fler recept i morgon, så håll utkik här :-)!

Mia

Gotländsk lammstek med rosmarin, timjan och citron

Lammstek dekorerad med rosmarin i en form
Foto: Mia Hagenmalm

Inlagd lime och chilisill

Annons

Sill i en glasburk
Foto: Mia Hagenmalm

Kall kajplökssoppa

Kajpsoppa i en vit skål
Foto: Mia Hagenmalm

Matjesillsröra i äggskal

Matjesillröra i äggskal i glas
Foto: Mia Hagenmalm

Gröna-plättar med lax

Gröna plättar med klax och granatäpplekärnor
Foto: Mia Hagenmalm

Fyllda ägghalvor med rom

Ägg med röror
Foto: Mia Hagenmalm

Devils egg

Annons

Ägg med het röra
Foto: Mia Hagenmalm

Egg benedict med rökt lax och blodgrapehollandaise

Ägg benedict med blodgrapeshollandesås
Foto: Mia Hagenmalm

 

Dela inlägget
Annons
24 mars, 2015 0
Fruktsallad i ett melonskal
Fruktsallad i ett melonskal
Foto: Mia Hagenmalm

Min dotter 14 år tycker också om att skapa goda frukosträtter. Hon gör oftast en smoothie men härom morgonen gjorde hon fruktsallad med yoghurt i melon. Jag norpade den andra halvan och gjorde lika men uteslöt yoghurt. Det blev en läcker, nyttig frukost med härliga färger.
För en lite mer vuxensmak ringlade jag över balsamico. Supergott!

Fruktsallad på Evelyns sätt:
1 halv melon

Annons

1 dl yoghurt naturell
2 krm vaniljpulver
1 tsk honung
1 kiwi
bär till topping

Gör så här:
Gröp ur melonen och spara fruktköttet. Skär kiwi i mindre bitar.
Blanda yoghurt med vaniljpulver och honug och häll ner i melonskalet. Lägg även ner melonbitar och kiwi. Toppa med bär.

Vill du göra på mitt sätt uteslut yoghurt med smaksättning. Ringla över balsamico. Njut!

Dela inlägget
Annons
Annons