Det här är receptet på mumsigt chokladiga rawfoodbollar kommer från Kureras bloggare Bella Håkansson som kallar dem ”bästa bollarna hittills!”
Hon tipsar om att det går att hälla på en skvätt espresso (inte så raw men ändå) för den som vill ha bollarna ifred från barnen.
Smart!
► Läs också: Rosa raw chokladbollar med egengjort lingonströssel
Fakta
Receptet kommer från Kurerabloggaren Bella Håkansson och hennes blogg Bella Om Yoga.
Ingredienser
200 g hasselnötter
200 g urkärnade dadlar
1/2 dl kakao smör
1/2 msk kakaonibs
2 msk (rågade) raw kakao
1 msk chiafrön
2 msk honung
2 msk espresso
1 krm flingsalt
1 krm ”äkta” vaniljpulver
(en skvätt kaffe – valfritt)
► Läs också: Frisk och söt chlorellaboll
Gör så här
Först tar du tag i kakaosmöret, hackar det grovt och sätter det för att smälta över ett vattenbad.
Under tiden kör du hasselnötter med stavmixer. Hacka/klipp dadlarna i mindre bitar och strö i dessa.
Blanda i resten av ingredienserna och kör med stavmixern tills det blir en jämn massa.
Häll i kakaosmöret när det har smält helt.
Blanda och forma massan till bollar och rulla i kokosflingor.
Klart. Lätt som en plätt!