Annons

Därför ska du frossa i vattenmelon i sommar

Vad är mer läskande på sommaren än vattenmelon? Det är inte bara sött och gott – den röda frukten ser även till att du håller vätskebalansen i värmen och skyddar huden mot solen från insidan. Här är 5 hälsofördelar med att frossa i vattenmelon!

Carolina Eriksson

Webbredaktör
30 juni, 2024
Kvinna skär upp vattenmelon

Melon och andra läskande frukter som ananas och mango hör sommaren till och är ett bra sätt att stilla sötsuget med istället för att välja godispåsen. Och vattenmelon har flera hälsofördelar som vi vill åt extra mycket just under årets varmaste och soligaste månader.

Här är 5 hälsofördelar med att äta vattenmelon!

1. Håller vätskebalansen

Vattenmelon består till över 90 procent av vatten, vilket gör frukten till ett bra val under årets varmaste månader då vi svettas ut mycket vätska. Dessutom gör det höga vatteninnehållet, ihop med fibrer, att du känner dig mätt längre.

2. Naturligt solskydd inifrån

Vattenmelon innehåller karatenoider, som lykopen, betakaroten och alfakaroten som har en solskyddande effekt på huden från insidan. Lykopen, som ger den vackra röda färgen, finns även i tomater och betakaroten hittas i morötter.

3. Immunstärkande och hudförskönande

Vitamin C är en antioxidant som bekant är bra för vårt immunförsvar och finns i vattenmelon där den hjälper till att fightas mot virus. Dessutom behöver vi C-vitamin för skapandet av kollagen, ämnet i kroppen som gör huden elastisk, fast och ungdomlig.

LÄS OCKSÅ: 5 importerade varor du garanterat vill köpa eko

Annons

4. Håller magen i form

Resemage är ett välkänt men ovälkommet fenomen. Många får hård mage till följd av för lång tid stillasittande i en bil eller på ett tåg. Då kan vattenmelon hjälpa till att få igång magen då den både innehåller rikligt med vatten och även fibrer som håller igång mage och tarmrörelser.

LÄS OCKSÅ: Här är juicerna för självläkning

5. Kalorisnålt snack

Även för den som vill hålla formen är vattenmelon ett bra val – det innehåller nämligen bara 34 kalorier per 100 g, vilket är lägre än många kalorisnåla bär!

Källa: Healthline och länkade studier, Livsmedelsverket

Annons