Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Det gör vi helst nu när vi spenderar mer tid hemma

Ser över privatekonomin, provar nya recept - och försöker att inte tänka så mycket på corona.
Det är några saker vi helst gör när vi nu spenderar mer tid i hemmet, enligt en ny undersökning.

Just nu befinner vi oss i en ovanlig och märklig situation på många sätt, som påverkar flera delar av våra liv. Bland annat arbetar många hemifrån eller sitter i karantän.

 

LÄS OCKSÅ: Musik har en gynnsam effekt på vår mentala hälsa

40 procent mår mycket bra
Så vad gör vi då när vi spenderar allt mer tid hemma? Enligt en studie från Aller media uppger 40 procent av Sveriges kvinnor att de mår mycket bra.
På frågan vad man gör för att må bra i den rådande situationen svarar nästan hälften av dem att de vill unna sig avkopplande underhållning och inspiration men också att de vill städa, rensa och sortera i hemmet, träna hemifrån och laga god mat.

LÄS OCKSÅ: Så tar ni er igenom karantänen tillsammans

Vill läsa om glada nyheter
– Sammantaget verkar många av våra läsare vara trötta på att bara läsa om corona och risker kopplat till det. De vill försöka ha det som vanligt och läsa om glada nyheter och sådant som de kan inspireras av för att få en paus från corona. Man lägger bland annat mer tid på att testa nya recept, förbereder inför påsken och utesäsongen eller ser över sin privatekonomi säger Sofie Perslow, tech- och analyschef på Aller media, i ett pressmeddelande.

När jag nu spenderar mer tid hemma

Källa: Aller media

• passar jag på att lägga mer tid på matlagning och provar nya recept.

• passar jag på att rensa, organisera och förbereda för påsken och utesäsongen.

LÄS OCKSÅ: Katter skänker tröst i oroliga tider

• passar jag på att visa omtanke om mina nära och kära, både dem jag kan träffa och dem jag får rå om på annat vis.

• passar jag på att träna hemifrån och ute, och jag funderar över vad som är viktigt och sätter nya rutiner för en hälsosam vardag.

LÄS OCKSÅ: Privatekonomen: Ta kontroll över dina ekonomiska beslut!

• passar jag på att se över min privatekonomi och hitta smarta sätt att konsumera, för mig och miljön.

• passar jag på att unna mig underhållning i olika former och lyfta humöret genom att inte tänka på corona.

Av redaktionen


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

kvinna sover

Örterna som får dig att sova bättre

Hälsa

En av tre svenskar lider till och från av sömnbesvär. Att låta naturens läkande och lugnande krafter verka är ett skonsamt och snabbt sätt att få hjälp. Tillskott med örter som valeriana och humle hjälper dig att somna.

Naturliga sätt att lindra smärta

Hälsa

Smärta kan uppstå av flera anledningar och ofta känns det skönt att få lindring. En del drar sig för att behandla smärta med läkemedel på grund av rädsla för biverkningar. Men det finns flera naturliga sätt att få smärtlindring.

 

korg med nässlor

Plocka nyttiga nässlor och annat ogräs

Hälsa

På våren men även sommaren kan du plocka nässlor och göra nässelsoppa eller torka för att dricka som te. Nässlorna är stärkande för immunförsvaret, men är även bra för hud och hår då dessa är rika på både vitaminer och mineraler.

 

kvinna väljer frukt i butik

Svenskarnas maghälsa har blivit bättre 

Hälsa

Äntligen lite positiva nyheter om svenskarnas hälsa. När Magrapporten 2021 presenterade siffror på just magproblemens utbredning visade det sig att våra magar nu mår bättre än vad de gjorde 2019. Framför allt är magarna hos de unga kvinnorna i bättre skick.

Collage: ung kvinna blinkar med ena ögat, bredvid fem BB-krämer

Skönhetspanelen testar: BB-cream

Hud

En bra BB-cream jämnar ut hudtonen och ger täckning likt en foundation – samtidigt som den ger fukt och smidighet till huden som en dagkräm. Vi har testat fem ekologiska krämer, och funnit en favorit!

 

par som springer

Näringsämnen du inte ska missa när du tränar

Kost

Om du har ett fysiskt krävande jobb, tränar mycket eller tänker börja träna – då har du ofta en högre omsättning av näringsämnen i kroppen än andra som är mer stillasittande. Här kommer några vitaminer och mineraler som du ska se till att få i dig för att orka träna.

kvinna tar en saltgurka

Så blir du av med ditt saltsug

Kost

Du har säkert haft en stark känsla av att du vill äta någon salt och letar efter salta nötter eller saltlakrits att knapra på. Det finns förstås en anledning till längtan efter salt. Näringsfysiologen Rebecca Johansson förklarar hur du löser problemet.

Därför är lök så nyttigt

Hälsa

Hacka, stek, ugnsbaka eller koka. Lök kan tillredas på många sätt. Vanlig lök är inte bara en smakhöjare, den främjar hälsan på många sätt. Till exempel stärker lök de goda bakterierna i tarmen och både gula och röda löken innehåller quercetin som är bra för immunförsvaret.

 

kvinna som yogar

5 yogaövningar för lugn och balans

TRÄNING

Kan yoga på en stol verkligen ge något? Ja, mycket mer än vad man kanske tror, säger Annika Sjöström som är kundaliniyogalärare. Du får bättre hållning och cirkulation, minskad stress och mer glädje. Här har hon satt ihop några övningar för Kureras läsare.

 

flicka med ballong springer

6 bra knep för extra energi i vår

Hälsa

På våren kan många känna sig dränerad på energi och ork efter en lång vinter. Dålig sömn, näringsbrist, stress och oro är vanliga orsaker. Här är några tips som kan hjälpa dig att få tillbaka krafterna.

hjärna med tärningar i

Spelberoende tar större risker

Forskning

I dag har spelberoende blivit så pass utbrett och stort att regeringen anser att det blivit ett folkhälsoproblem. Siffror visar på att 340 000 svenskar har ett spelberoende. Ny teknik har bidragit till ett komplexare missbruk. Nu visar forskning en koppling mellan hjärnans belöningsnätverk och att följa impulser som medför risker.

Fredagsmys med tex-mex

Fredagsmys med tex-mex

Mat

Ingen fredag utan tacos! Men har du möjligtvis tröttnat lite på den klassiska ”fredagsmys-tacosen” kanske det här kan ge dig inspiration till nya tillbehör som piffar upp lite.