Annons
Annons

En naturlig väg ur nedstämdheten

Ungefär en fjärdedel av alla män och hälften av alla kvinnor blir någon gång i livet deprimerade. Men det finns naturliga knep att ta till först för dem som inte vill ta steget direkt till SSRI-preparat. Till exempel ett nytt egenvårdsmedel med saffran som i forskning visat sig bidra till att bevara en stabil sinnesstämning och känslomässig balans.

Redaktionen

13 maj, 2015
En naturlig väg ur nedstämdheten
Dela inlägget

Ungefär en fjärdedel av alla män och hälften av alla kvinnor blir någon gång i livet deprimerade.
Men det finns naturliga knep att ta till först för dem som inte vill ta steget direkt till SSRI-preparat.
Till exempel ett nytt egenvårdsmedel med saffran som i forskning visat sig bidra till att bevara en stabil sinnesstämning och känslomässig balans.

Det är inte alltid helt enkelt att få ihop livspusslet med karriär, hem, familj, aktiviteter och ett socialt liv. Därtill drabbas vi ibland av händelser som står utanför vår kontroll – som till exempel arbetslöshet, skilsmässor och sorg. Då är vi nog många som önskar att vi hade ett enkelt och effektivt knep att ta till som hjälpte livet ta en positiv vändning. Vilken tur då att det finns ett sådant knep: saffran.

Läs också: Optimal mental hälsa med aminosyror

Vanligt med känslomässig obalans
Att känna sig nedstämd, kraftlös eller tillfälligt drabbas av känslomässig obalans är varken konstigt eller ovanligt.
Men – om nedstämdheten fördjupas kan den relativt snabbt övergå till en allvarligare grad av depression. Därför är det viktigt att på ett tidigt stadium bryta en nedåtgående spiral av emotionell instabilitet, och hindra att faktorer som ökad stress, sömnbrist och minskad aptit förvärrar situationen.
Vid lindrig och kortvarig depression visar vetenskaplig forskning på att saffran som stämningshöjare ger samma effekt som syntetiskt framtagna SSRI läkemedel.
Fördelarna med kosttillskottet är att det ger snabb effekt vid nedstämdhet, oro och insomningsbesvär – utan obehagliga biverkningar.

Läs också: Kaffedrickare är gladare …medan lightläsk kopplas till depression

Detta händer vid nedstämdhet
När en person upplever negativa känslor hänger det ofta samman med att signalsubstanserna – varav en är serotonin – hamnar i obalans, vilket påverkar känslolivet, initiativförmågan och sömnen. Vetenskapliga studier visar att det patenterade saffranextraktet hindrar hjärncellerna som producerar serotonin från att åter suga upp fritt serotonin. På så sätt ökas mängden biologiskt aktivt serotonin i hjärnan, vilket kan bidra till att bevara en känslomässig balans och öka kvalitén på sömnen.

Läs också: 7 sätt att bli mer lycklig – enligt vetenskapen

Naturlig höjning av sinnesstämningen
Vid lindrig och kortvarig depression visar vetenskaplig forskning på att saffran som stämningshöjare ger samma effekt som syntetiskt framtagna SSRI läkemedel.
Fördelarna med kosttillskottet är att det ger snabb effekt vid nedstämdhet, oro och insomningsbesvär – utan obehagliga biverkningar.

En fungerande vardag
I kombination med fysisk aktivitet, rutiner för sömn och näringsrik kost finns det nu ett naturligt vägval undan nedstämdhetens grepp. Ett dokumenterat och välbeprövat egenvårdsmedel som även höjer prestationsförmågan, både psykiskt och fysiskt. Må-bra-tillskottet Saframyl är ett naturligt skydd för att hantera perioder av lindrig depression.
Många vittnar om att tillskottet hjälper dem till en fungerande vardag – med mer energi och lust.

Läs också: 6 sätt att bli mer optimistisk

Av Redaktionen

Annons
Fakta

Fakta om saffran

och egenvårdsmedlet Saframyl Positive Mood…
• Bidrar till att bevara känslomässig balans och normal sinnesstämning.
• Ett beprövat egenvårdsmedel klassificerat som ett kosttillskott.
• Säker och kontrollerad tillverkning.
• Naturliga innehållsämnen. Innehåller förutom saffran även vitamin B1, B2, B3, B6, B12, D3 och magnesium.
• En unik kemisk beteckning med saffran baserad på det patenterade extraktet Satiereal.

Att tänka på…
Ta kontakt med sjukvården vid akut depression, om nedstämdheten och oron håller i sig mer än två veckor, eller blir svårare.

Annons
Annons