Ett glutenfritt krispigt fröknäcke perfekt komplement till en värmande soppa.
Servera gärna tillsammans med en god röra, till exempel denna mustiga paprikaröra.
Fakta
Receptet är skapat av gastronomen Maya Dilek.
Fröknäcke
2 dl majsmjöl
0,75 dl solroskärnor
0,75 dl pumpakärnor
0,5 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
1 tsk flingsalt
0,75 tsk anisfrön
0,5 dl olja
2 dl kokande vatten
► Läs också: Ny studie: Linfrön sänker blodtryck
Paprikaröra
Paprikaröra
En mustig och härlig paprikaröra med influenser från det libanesiska köket. Perfekt som pålägg på mackan eller som dippsås.
400 g grillad paprika (grilla själv i stekpanna eller köp färdig på burk)
175 g valnötter
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
Örtsalt efter smak
► Läs också: Vitlök kan motverka åderförkalkning visar ny studie