Hel mat och magsmarta ingredienser. Det är ledorden i recepten som ruvar i boken ”Magsmart” av David Jonsson. Ingefärslax och thailändsk kycklingsallad, kikärtsbiffar och overnight oats är några lockande exempel. Kureras reporter Emma V Larsson bestämmer sig emellertid för att tackla ett annat smakrikt recept som formligen lyser med sin starka färg: Kryddig sötpotatissoppa med röda linser.
Här följer recept och hennes omdöme om soppan.
Fakta
Receptet kommer från boken ”Magsmart” av David Jonsson.
4
1 skalad vitlöksklyfta
½ chilifrukt
800 g sötpotatis
1 dl torkade röda linser
2 msk riven ingefära
2 tsk spiskummin
4 dl kokosmjölk
5 dl grönsaksbuljong (utspädd)
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
► Läs också: WWF: Ökad antibiotikaresistens – undvik importkött och ät mer vego!