Annons

Vegansk lakritstårta med choklad och rödbetskräm

Här är ett aptitligt recept på en vacker, raw lakritstårta med rödbeta och choklad, skapad av rawfoodkocken Ida Högberg. Är du lakritsskeptiker? Lugn. Receptet går att anpassa efter egen fantasi eller instruktioner nedan.

Redaktionen

26 november, 2015
Vegansk lakritstårta med choklad och rödbetskräm
Dela inlägget

Här är ett aptitligt recept på en vacker, raw lakritstårta med rödbeta och choklad, skapad av rawfoodkocken Ida Högberg.
Är du lakritsskeptiker? Lugn. Receptet går att anpassa efter egen fantasi eller instruktioner nedan.

 

Receptet ger 12-14 bitar.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Holistic och är framtaget i samarbete med Ida Högberg, rawfoodkock och holistisk hälsopedagog – som inspiration kring den nya ekologiska/ veganska produktserien Active by Holistic.

Tårtbotten
3 dl kokosflingor
2 dl svarta sesamfrön
12 färska dadlar
2 msk lakritspulver
0,5 msk vaniljpulver
1 tsk salt

Läs också: Läkare: Dåliga kostval orsak till en tredjedel av all cancer

Chokladkräm
1 dl cashewnötter
1 avokado
0,75 dl vatten
0,5 dl kokosolja
3 msk honung
4 msk kakaopulver
1 msk lakritspulver
1 tsk vaniljpulver
0,5 tsk salt
0,5 msk solroslecitin
1 dl kakaonibs

Läs också: Övervinn sötsuget – med kokosolja!

Rödbetskräm
5 dl cashewnötter
2,5 dl vatten
0,75 dl honung, agave eller lönnsirap
1 dl kokosolja
2 msk Active Rödbeta (ett rödbetspulver)
0,5 tsk salt
1,5 msk solroslecitin

Annons

Läs också – Forskning: Rödbetsjuice hjälper hjärtsviktspatienter

Annons