Här är ett aptitligt recept på en vacker, raw lakritstårta med rödbeta och choklad, skapad av rawfoodkocken Ida Högberg.
Är du lakritsskeptiker? Lugn. Receptet går att anpassa efter egen fantasi eller instruktioner nedan.
Receptet ger 12-14 bitar.
Fakta
Receptet kommer från Holistic och är framtaget i samarbete med Ida Högberg, rawfoodkock och holistisk hälsopedagog – som inspiration kring den nya ekologiska/ veganska produktserien Active by Holistic.
Tårtbotten
3 dl kokosflingor
2 dl svarta sesamfrön
12 färska dadlar
2 msk lakritspulver
0,5 msk vaniljpulver
1 tsk salt
► Läs också: Läkare: Dåliga kostval orsak till en tredjedel av all cancer
Chokladkräm
1 dl cashewnötter
1 avokado
0,75 dl vatten
0,5 dl kokosolja
3 msk honung
4 msk kakaopulver
1 msk lakritspulver
1 tsk vaniljpulver
0,5 tsk salt
0,5 msk solroslecitin
1 dl kakaonibs
► Läs också: Övervinn sötsuget – med kokosolja!
Rödbetskräm
5 dl cashewnötter
2,5 dl vatten
0,75 dl honung, agave eller lönnsirap
1 dl kokosolja
2 msk Active Rödbeta (ett rödbetspulver)
0,5 tsk salt
1,5 msk solroslecitin
► Läs också – Forskning: Rödbetsjuice hjälper hjärtsviktspatienter