Boken ”Rå matglädje” lyser av färg och fina råvaror. Författaren Erika Frost välkomnar läsaren in i sin gröna värld som består av allt från sallader, till ”snabbmat”, grytor och husmanskost. Många av rätterna är raw, men inte alla. Kureras reporter blir förälskad i varje matbild i den här boken – men att hitta något som passar en raw-novis tillika nötallergiker själv visar sig vara svårt, upptäcker hon.
Valet föll därför på en rustik och kryddig gryta som inte är raw men inte desto mindre spännande för det.
Här följer recept samt omdöme om grytan.
Fakta
Receptet kommer från boken ”Rå matglädje – veganskt, lyxigt och jäkligt gott” av Erika Frost.
4
2 anchochili
2 chipotlechili
2 gula lökar
2 klyftor vitlök
olivolja
2 stora sötpotatisar
1 burk krossade tomater (400 g)
2 msk paprikapulver
2 msk malen spiskummin
burk svarta bönor (400 g)
salt
Till servering: ris, sallad, lime, guacamole, tortillas.
► Läs också: Vegetarian eller vegan? Här är näringen du behöver mer av