Fakta
Receptet kommer från Holistic och är framtaget i samarbete med Ida Högberg, rawfoodkock och holistisk hälsopedagog - som inspiration kring den nya ekologiska/ veganska produktserien Active by Holistic.Goda, knapriga lingonrån doppade i choklad.
Ett gott veganskt recept med ingredienser som är i säsong. Fritt från gluten och raffinerat socker - och fullt av vitaminer och antioxidanter.
Ett tillbehör du kan använda till mycket, till exempel efterrätter och smoothies - och roligt att prova något nytt, eller hur?
Passa på innan lingonsäsongen är över.
► Läs också: Ny studie: Lingon motverkar viktuppgång
Ingredienser
Lingonrån
3 dl gula linfrön (OBS! blötlagda i 4-8 timmar)
3 msk Holistic Lingonpulver
0,5 dl honung, agave eller lönnsirap
Chokladdopp
1 dl Holistic kokosolja
3 msk honung, agave eller lönnsirap
4 msk kakao
1 nypa salt
► Läs också: Vill du äta superfood men orkar inte? Här är guiden till supermat i kapselform
Gör så härLingonrån
Blötlägg linfrön i cirka 4-8 timmar. Blanda i resterande ingredienser. Bred sedan ut på en plåt med bakplåtspapper och torka i ugn eller torkugn på max 42 grader tills rånen är torra och lätt kan brytas.
Chokladdopp
Lägg lingonrånen i frysen så de blir riktigt kalla. Smält försiktigt kokosolja och blanda i resterande av ingredienserna. Doppa rånen halvvägs i chokladen och lägg på ett bakplåtspapper, ställ in i kyl eller frys för att chokladen ska stelna helt. Förvaras kylt.
Ett perfekt tillbehör
Dessa rån passar perfekt med en skål raw blåbärsglass, så kallad “nice cream” – receptet hittar du här.
Du kan även äta rånen tillsammans med andra efterrätter eller i smoothies – eller så klart bara äta som de är.
Inspirerande läsning för smoothietillverkning hittar du i artikellänken nedan.
► Läs också: 10 hälsobomber som är perfekta i din smoothie!
Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!