Du behöver inte vänta till trädgårdens hallon har mognat i sommar för att äta hallonparfait, det går lika bra att använda frusna bär.
Här är ett raw – det vill säga glutenfritt och helt veganskt – recept på en riktigt god parfait med kanderade mandlar.
Fakta
Receptet kommer från Holistics blogg.
4
Parfait
3 burkar kall kokosmjölk. Använd bara ”kokoskrämen” men spara lite av kokosvattnet.
3 msk smält kakaosmör (smält i max temperatur 42 grader för att receptet ska vara raw)
1 msk lönnsirap eller valfri sötning
1 msk Holistic solroslecitin
1 tsk vaniljpulver
1 pyttenypa salt
1 liten skvätt citronsaft
200 gr frysta upptinade hallon
► Läs också: Brist på fettsyran lecitin kan ge glömska
Kanderade mandlar
3 dl blötlagda mandlar som du sedan torkat tills de är helt torra.
2 msk lönnsirap
1 nypa salt