Vissa tycker alltid att dessertbordet är det trevligaste med alla bufféer – inte bara julbordets. Andra ser knappt åt det hållet. På Kurera finns personer av båda sorter.
Här avslöjar tidningens redaktionsmedlemmar vilka deras egna favoriter är – och varför.
Julgodis och julbak hör julen till och de flesta brukar unna sig något under julen – oavsett hur strikt man lever i veckorna. Men gällande vad man då gillar att unna sig är smaken som baken. För att hitta dina egna favoriter kan du leta runt bland Kureras många recept på julbak, julgodis – och julmat.
Här är redaktionens personliga favoriter bland recepten på sidan.
► Läs också: Hälsoeffekterna hos julens kryddor
Malin Holm
– grafisk formgivare och redaktör
Favorit: Saffransbiscotti
– Ett naturligt glutenfritt fikabröd. Passar mig som inte gillar när det är för sött – och som dessutom är känslig för allt med gluten.
Recept här →
Therese Hagberg
– reporter
Favorit: Ischoklad
– Jag ogillar verkligen vanligen ischoklad gjord på sådant där processat kokosfett i silverpaket. Det riktigt kryper i kroppen. Däremot ischoklad gjord på äkta, kallpressad kokosolja är ju en hälsobomb tillsammans med mörk choklad. Ett tips, och något som vi brukar göra ,är att ha i Crearoms ekologiska eteriska oljor som smaksättning. Min familjs favoriter är apelsin eller pepparmint. Vi brukar oftast göra tre sorter, en neutral med bara kokosolja och kakao, en med apelsin och en med pepparmint. Några droppar räcker. Smaka av så blir allt bra.
Recept här →
Daniel Humble
– affärsutvecklare (och ständig hi-jacker av redaktionsbloggen)
Favorit: Kryddiga julnötter
– Ett juligt recept för alla nötfans. Doftar gott och smakar ännu godare. En given favorit för mig.
Recept här →
Johanna Gustafsson
– redaktör
Favorit: Utsökt chokladkola
– Den här chokladkolan är utan tvekan min favorit och ett måste på julaftonskvällen hos oss. Den är fantastiskt god, superenkel att göra och älskad av alla åldrar. Man kan även portionsförpacka dem snyggt och ge bort som present.
Recept här →
Isabelle G Hedander
– webbredaktör
Favorit: Barnvänliga raw saffran- och pepparkaksbollar
– Vi gör ofta rawfoodbollar hemma. Jag gillar det eftersom man kan slänga i lite vad som helst och det är ett roligt och enkelt sätt att baka med barn. Jag gillar även att de är veganska, tillsatsfria och sötade med naturlig sötning. Till jul brukar vi göra en juligare touch med till exempel saffran och pepparkakskryddor.
Recept här →
Mer julmatsrelaterad läsning?
• Baka nyttigt till jul – så gör du!
• 4 nyttigare recept till advent
• Så väljer du rätt på julbordet
• 6 fantastiska recept för ett nyttigare julfika!
• Fredrik Paulún: ”Så undviker du sockerfällorna på julbordet”
Av Isabelle G Hedander
Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!