Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Marie Sjödin

Foto: Anna Hållmans

Så fann Marie ork att leva fullt ut!

Marie Sjödin

Ålder: 45 år
Bor: Jönköping
Yrke: Säljare
Familj: Maken Jon, två barn
Så mår jag bra: Tränar flera gånger i veckan och leder träningspass två gånger i veckan. När hon inte kör sina två barn till och från aktiviteter så är hon i sin köksträdgård där det växer potatis, hallon, jordgubbar och mycket mer.

Kanske var det vårtrötthet, kanske arbetstempot, men Marie Sjödin var trött. När hon stod i gymmet kändes det tungt och hemma tog orken slut innan dagen var över. När hon hittade tabletter med aminosyror så ökade marginalerna och hon orkade mer – på flera plan.

Marie Sjödin är ingen stillasittande typ precis. I jobbet som säljare kan hon ha upp till tio möten i veckan som hon reser till. Dessutom stöttar hon säljare i närliggande städer i deras arbete.
– Sedan sätter inte jag mig i soffan när jag kommer hem. Jag är alltid igång. Antingen tränar jag på gymmet eller håller i mina egna pass. Har jag tränat på lunchen så går jag direkt ut i trädgården, säger hon och ler.

LÄS OCKSÅ: Näringen du behöver för att hålla dig pigg i höst och vinter!

Tröttheten klev in som en objuden gäst
Så den där tröttheten som klivit in som en objuden gäst tyckte hon inte om, och när Marie såg en kampanj om L-Argiplex så valde hon att prova. Tabletterna förknippas ofta med att kunna ge sexlusten tillbaka, men Marie tror att just det betyder olika för män och kvinnor.
– Jag tror att män kan köpa dem bara för att få bättre sexlust. För oss kvinnor tror jag det handlar om att man ska orka mer på alla plan. Vi ska orka laga mat, inreda hemmet, träna, ta hand om familjen... Vi har så mycket krav på oss och att då få lite extra marginaler, att orka lite mer, det är så fantastiskt bra, säger hon.

 

LÄS OCKSÅ: Träning gör dig stresstålig

Tränar många pass
På gymmet tränar Marie gärna tuffa styrkepass som crossfit, och leder också pass själv i föreningen nära hemmet. Där kör hon aerobics som man gjorde förr, med skön schlagermusik och en rörelsefrihet som alla klarar av. Men hon är tydlig med att alla klarar av crossfit, man måste bara anpassa träningen efter sin egen förmåga.
– När jag hade ätit aminosyrorna ett tag så kände jag att jag blev starkare också på gymmet. Jag kände hur kroppen svarade och jag kunde öka vikterna. Det var en häftig känsla, berättar hon.
Hon läste på burken och konstaterade att tabletterna innehåller både ginseng och rosenrot, ämnen som piggar upp, ger styrka och reducerar stress. Och det märks.
– Ibland känner jag mig som Alfons Åberg. Jag säger hela tiden ”jag ska bara”, allting går fort och jag tappar orken. Men det här ger mig lite större marginaler, jag orkar mer och blir piggare och då får man indirekt mer ork och lust också, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Så fick hon lusten tillbaka

Orken kom smygande
När Maries man Jon också berättade att han var trött och hängig så rekommenderade hon honom att prova näringstillskottet. Marie förklarar att hennes ork kom smygande, hon orkade mer och mer för varje vecka som gick. För Jon var effekten mer direkt och kom efter bara några dagar.
– Den där dippen han ofta fick efter lunch, då man kan hamna i lite koma, försvann. Så nu tar vi våra tabletter tillsammans på morgonen, det fungerar jättebra, säger hon.
Att få mera ork är förstås något man vill ha året runt, men för en familj med två aktiva barn som Marie och Jons så är försommaren och december värst. Barnen spelar tennis och innebandy och ska köras till aktiviteter, men då är det dessutom dags att avsluta skolåret med allt vad det innebär.
– Och samtidigt är det är mycket på jobbet också, så det blir lite konstgjord andning fram till ledigheterna, skrattar hon.

LÄS OCKSÅ: Vill du få energin tillbaka? Här är ett knep som funkar

Går lättare med extra energi
Men med tillskottet och den extra energin går allt det där lite lättare.
– Om jag åker iväg under sommaren, vem ska då njuta av mina hallon och jordgubbar? Nej, det vill jag göra. Till hösten kan jag plocka potatis och sockerärtor till maten, det är fantastiskt. Det är mycket jobb i en trädgård, men det är så roligt och det orkar jag nu, säger Marie.

Av Jessika Devert


Marie Sjödin

Ålder: 45 år
Bor: Jönköping
Yrke: Säljare
Familj: Maken Jon, två barn
Så mår jag bra: Tränar flera gånger i veckan och leder träningspass två gånger i veckan. När hon inte kör sina två barn till och från aktiviteter så är hon i sin köksträdgård där det växer potatis, hallon, jordgubbar och mycket mer.

Fakta L-Argiplex

I kapslarna finns aminosyrorna citrulin och arginin, två ämnen som gör att kroppen kan skapa kväveoxid. Citrulin är ett förstadie till arginin och hjälper alltså kroppen att lättare ta upp arginin. Det tillsammans med syre bildar kväveoxid som ökar blodflödet i kroppen.
– De innehåller också magnesium som är kärlvidgande och antioxidanter så att vi behåller balansen i kroppen. Allt detta gör att vi blir piggare. För att få tillgång till sin sexuella känsla så behöver man vara pigg. Man behöver marginaler för att orka med livet och det kan detta hjälpa till med, säger Stefan Arver, docent vid Karolinska Institutet.

Man ska dock inte förvänta sig effekter som liknar Viagra, men det har visat sig via studier att de som provat känner att de blir piggare och i och med det får mer sexlust. Alla komponenterna som finns i kapslarna kan vi få i oss via mat, men man kan ändå lida brist på dem och behöva ett tillskott.
– Vissa sjukdomar gör också att vi kan hamna i en bristsituation, vad gäller de här ämnena. Till exempel förbrukar de som har diabetes mer arginin och kan behöva ett tillskott.

Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Leila Söderholm

Leila Söderholm: “Läkarna gav mig 50 procents chans”

Hälsa

När hon var så svårt sjuk i cancer att hon inte ens kunde resa sig ur fåtöljen lurade Leila Söderholm sin hjärna att känna glädje genom att dansa med fingrarna. Leila lät inte sjukdomen och de mörka tankarna ta över. Idag är hon fortfarande ärrad av sjukdomen, men har lyckats starta om sitt liv och mår bra – och drivs av att få andra att hitta sin lustfyllda väg till hälsa. 

kvinna med värk i lederna

Artrosappen erbjuder hjälp mot smärta i lederna

Hälsa

Var fjärde svensk över 45 år har artros. Alla har inte ont, men för de som har värk som begränsar deras vardagen är det ett problem. Det är inte farligt att röra en led, även om det gör ont. Tvärtom så är lederna skapta för rörelse. Om du är osäker på vad du kan göra – prova gratisappen Joint Acadamy.

Därför ska du äta zink

Hälsa

Zink är inblandad i många viktiga processer i kroppen. Bland annat i matsmältning, fertilitet, sårläkning, ämnesomsättning och hjärnans uppfattning av omvärlden. Har du brist på zink kan det påverka huden, försämra smaksinnet och ge ett dåligt immunförsvar vilket kan leda till förkylningar och influensa. Här kommer en lista på några livsmedel som är rika på zink.

kvinna soml ligger i en soffa

Varför är det så svårt att ta sig upp ur soffan?

Träning

Många löser medlemskap i ett gym men sätter aldrig sin fot där. Eller bestämmer sig för att ta tag i träningen, men håller aldrig i sin satsning.  Du kanske känner igen dig? Det här beteende kallar forskare "fysisk aktivitet paradoxen", och har  visat sig i flera studier. Men det beror faktiskt inte alltid på att det saknas vilja – och det går att lösa.

 

Hund ligger på amerikanska flaggan

Husdjur gör dig till en bättre ledare

Husdjur

I januari flyttade Joe Biden in i Vita huset och tog med sig sina två schäfrar Champ och Major. Biden återupptog därmed en tradition bland amerikanska presidenter, nämligen att ha hund. Och det gjorde han rätt i – husdjur kan nämligen göra oss till bättre ledare!

 

katrinplommon i skål

Mat som är bra vid förstoppning

Mage

Trög mage drabbar alla lite då och då. Har du problem med förstoppning ska du ta och titta över vad du äter. Brist på fibrer kan vara en bakomliggande orsak men även vätskebrist kan ge trög mage. Här är några livsmedel som är särskilt bra att äta för dig som har problem med att magen stannar av.

Kvinna som löptränar

Mutationen som gör att du tål kyla bättre

Forskning

Tillhör du dom som sällan fryser på vintern? Du kan du sakna proteinet α-aktinin-3 som finns i muskelfibrerna. Forskare vid Karolinska institutet har kunnat visa att dessa personer har mer tolerans mot kyla samt att de oftast är bättre på uthållighetssporter.

 

Kalla bad – en quick fix som funkar

Naturlig hälsa

Knastrande snö, mörka skogstjärnar och stormigt hav. Ett vinterbad kan ske på många sätt – men det finns något som alla kalla bad har gemensamt, de ger oss hälsosamma effekter både direkt och långtgående. Linda Ahlgren och Linda Vagnelind är inbitna kallbadare som nu skrivit en bok om sin stora passion.

Mörkhårig 50-årig kvinna ler

Så tar du hand om mogen hud

Hud

Vad händer med huden när vi når 50-strecket? En hel del visar det sig. Men det finns mycket du själv kan göra för att motverka ålderstecken och få en strålande och välmående hy långt upp i åldrarna.

Tomatsoppa med havregrädde och persilja ovanpå

Tröstsoppa för tunga dagar

Recept

En värmande, smakrik och matig soppa med tomater, risoni, linser och selleri att stärka sig med under förkylningstider, eller då allt känns lite tungt. Koka upp och njut soppan uppkrupen i soffan under en filt!

 

Mat som mättar under kalla vintermånader

Hälsa

På vintern är det gott med varm mat som mättar. Undvik de snabba kolhydraterna, som lätt lägger sig runt midjan. Lär dig att äta rätt, och håll dig mätt länge. Det finns en hel del bra mat som gör kroppen nöjd och mätt – utan att du konsumerar en massa kalorier. Här kommer några livsmedel.

semlor

Idas glutenfria minisemlor med kardemumma

Recept

Ida Blom älskar att vara kreativ köket, och gör helst maträtterna så enkla och näringsrika som möjligt. Det ska inte vara krångligt eller dyrt. Idag är det fettisdag och här är ett recept på Ida Bloms luftiga semla med chrunchig mandelmassa.

 

kvinna kramar barn

Barken från tall motade astman

Hälsa

Belle Karlsson har haft ansträngningsastma sedan tonåren. Hon hade inhalatorn med när hon löptränade, men kunde ändå få andnöd. När sonen Leon, 7 år, blev fri från sin pollenallergi tack vare ett barkextrakt från en marin tall så provade även Belle tabletterna. Och det blev lika lyckat. Nu har Belle inga problem med sin andning.

Charlie Michaelsen och Jenny Öhrn Segolsson

Du är inte galen – du har PMS!

Krönikan

Går folk provocerande långsamt framför dig på trottoaren? Är din partner ett komplett as? Andas din katt plötsligt för högt- eller, har du PMS? Charlie Michaelsen och Jenny Öhrn Segolsson som driver PMS-podden skriver i sin krönika om hur den trånga kvinnokostymen skaver extra mycket under PMS.