Annons

Så gör du egen alkoholfri lingonglögg

Glöggmingel behöver inte innebära alkohol i glaset! Denna variant med lingon både värmer och gör gott för både kropp och själ i vintermörkret.

Carolina Eriksson

Webbredaktör
3 december, 2021
Så gör du egen alkoholfri lingonglögg

Glöggmingel behöver inte innebära alkohol i glaset! Denna variant med lingon både värmer och gör gott för både kropp och själ i vintermörkret.

Bokaktuella äkta paret och kostrådgivarna Jenny och Magnus Andersson, som ligger bakom sajten och Instagramkontot ”Under vårt tak”, älskar advent, jul och att baka, pyssla och pynta. Nu är de aktuella med boken ”Adventsmys & glöggfest” (Isaberg förlag), som är full av recept på julens alla godsaker. Alla recept är utan vitt socker, mejerier och gluten för att passa även känsliga magar och olika intoleranser. Vi har tidigare skrivit om hur Magnus Andersson blev fri från sin IBS genom att lägga om kosten, och den artikeln kan du läsa här!

LÄS OCKSÅ: Goda glutenfria lussekatter och saffranssnurror

Ingredienser

Ger ca 1 liter
1 liter lingon
8 dl vatten
4 st kanelstänger
2 tsk hel kardemumma
2 tsk hel nejlika
2 msk honung

LÄS OCKSÅ: Golden milk med saffran

Gör så här

Lägg ner lingon, kanelstänger, kardemumma och nejlika i en kastrull. Tillsätt vattnet.
Koka upp och låt koka sakta i 30 minuter.
Dra från spisen och låt allt svalna i kastrullen. När det svalnat sila av.
Tillsätt honung. Rör om tills honungen löst upp sig.
Häll upp på flaska (eller en tillbringare) och förvara i kylen.
Värm och servera tillsammans med klassiska glöggtillbehör.

LÄS OCKSÅ: Varm äppeldryck med ingefära

Av Carolina Eriksson

Annons

Annons